Yazarlar Günün Köşe Yazıları Spor Konuk Yaşam Tüm Yazarlar
İstanbul’un zengin konserleri
Berlin Nefesli Çalgılar Topluluğu, Cemal Reşit Rey salonunda çok özel, çok düzeyli bir konser verdi. Berlin Devlet Operası, Berlin Filarmoni ve Berlin Senfoni gibi Almanya’nın önde gelen orkestralarından sanatçılar bir araya gelmiş ve nefesli çalgılar topluluğunu kurmuşlar. Aralarında Selim Aykal, Cenk Şahin ve Güloya Altay gibi birkaç Türk sanatçı da var. Haydn-Mozart yapıtlarından oluşan program titizlikle hazırlanmıştı. Özellikle Mozart’ın “Gran Partita”sı, K.361 büyük bir şölendi. Neyse ki Selim Aykal dinleyiciden her bölüm sonunda alkışlanmamasını rica etti. Böylece eseri sessizlik içinde baştan sona dinleyebildik.
Cemal Reşit Rey salonunda her gece nitelikli bir konser bulabiliyorsunuz: Bu akşam Doğu-Batı Oda Orkestrası var. Cuma akşamı İDSO’nun hem solisti hem de şefi Can Okan. 23’ünde keyifli bir kastanyet ve arp resitali var. 25’inde Deutsche Oper Berlin’in Oda Orkestrası, flütçümüz Bülent Evcile eşlik edecek. 26 Kasım’da Cem Mansur yönetimindeki Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası’yla bir Çaykovski dinletisi var. Solist ünlü kemancı Dmitri Sitkovetski.
İş Sanat açılış konseri
Geçen hafta İş Sanat’ın açılış konseri vardı. İş Sanat’ın sanat yönetmeni Meriç Soylu, 2012’de genç yaşında ani olarak yaşamını yitirmişti. 2011’de başlattığı genç sanatçıları kucaklayan yarışmayı ölümünden sonra da ailesi devam ettirdi. Şimdi her yıl nice genç, Meriç Soylu Ödülü ile kendini tanıtıyor. Bu yıl birinciliği alan Demirhan Gökbudak, BİFO’nun eşliğindeki açılış konserinde Mendelssohn’un ünlü keman konçertosuyla kendini tanıştırdı. Doğal olarak yıllar içinde tekniği daha gelişecek ve heyecanını daha kolay yenecek. Yapıtın duygulu pasajlarındaki başarısı özellikle dikkat çekti. Bu konserde Viyanalı şef Thomas Rösner ile tanıştık. Avrupa, Amerika ve Asya’daki nice opera festivalinde ve önemli salonlarda kendini kanıtlamış. Özellikle Prokofiyef’in 5. Senfonisine zengin ve coşkulu bir yorum getirdi.
İş Sanat’ın yıllık programına bakıyorum. Ve diyorum ki, keşke nitelikli dinleyicinin katıldığı bu güzel salonda, klasik müzik programları daha ağırlıklı olsa! Bundan sonra yıl sonuna dek 3 Aralık’ta Wallonie Oda Orkestrası piyanist M.Dürrüoğlu ve trompetçi R.Leleu’ya eşlik edecek. 13 Aralık’ta Mahler Oda Orkestrası var. 17 Şubat’ta Fabio Biondi yönetimindeki konseri merakla bekliyorum: Son yılların ünlü mezzosu Vivica Genaux, Vivaldi programıyla katılacak. 10 Mart’taki Concertgebouw-Camerata Royal adlı topluluğun şef ve solisti genç sanatçı Behzod Abduraimov. 7 Nisan’daki Tiflis Senfoni’nin solisti flütçümüz Şefika Kutluer. Bütün yıla yayılan klasik konserlerin hepsi bu kadar.
Bu akşam İstanbul Devlet Opera’sında Rahmaninof’un Aleko adlı operası var. Bir yandan da İKSV Tiyatro Festivali devam ediyor. İstanbul’un bu sanatsal zenginliğine bir köşeden katılmak gerek.
Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları
Günün Köşe Yazıları
Video Haberler
- Yeni Doğan çetesi davasında çarpıcı itiraflar
- Canlı tarih müzesi Hisart 10. yılında!
- Teğmenler Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk ediliyor
- Tarihçi Yusuf Halaçoğlu'ndan şok iddialar
- TBMM'de 'Etki Ajanlığı' düzenlemesi tartışılacak: Amaç m
- Pera Palas'ta Atatürk Müze Odası
- İmamoğlu’ndan 10 Kasım paylaşımı!
- Donald Trump'ın yeniden başkan olması dünya ekonomisini
- Ege'nin Gündemi'nde bu hafta!
- Dubai çikolatasına rakip
En Çok Okunan Haberler
- Yoğun kar yağışı beklenen iller açıklandı!
- Afyonkarahisar'da feci kaza
- Yandaş yazar, son anket sonuçlarını açıkladı!
- Saadet'te yeni genel başkan belli oldu
- Yıkımda son perde
- İl başkanı hayatını kaybetti!
- AKP'li Güler'den Ufuk Uras'a yanıt
- 'Bu işin şakası yok, herkes ayağını denk alsın'
- Kriminal raporun ayrıntıları ortaya çıktı
- 4 kişiyi öldürüp intihar etti!