Sayın Kılıçdaroğlu:Karar Zamanınız Geldi

07 Şubat 2012 Salı
\n\n\n

Sayın Kılıçdaroğlu, CHP nihayet tüzük kurultayını düzenliyor. Ne yazık ki, bu kurultayı siz özgür iradenizle toplamadınız. Muhalif delegelerin yurt çapında topladıkları imzalarla size ve MYKnizin direncine karşın elde ettikleri bir sonuç bu. Keşke siz genel başkanlığınızdan sonra ilk fırsatta bu büyük açılımı sağlamış olsaydınız. Kaderin cilvesine bakın kiParti tüzüğünü demokratikleştirmehamlesi, sayenizde (!) 1990ların başından beri partinin kapılarını sıkı sıkıya kapamış olanların öncülüğünde nasip oluyor!

\n

*

\n

Siz bu imza sıkıştırmasına karşı, O zaman o tüzük kurultayının ilkini de biz yaparız diye bir garip yol belirleyip, hep ötelediğiniz bu işe son anda girişiverdiniz. Yıllardır süren bu tüzük çabalarının en somut örneklerinden birini, yaptığımız uzun çalışmayla size iki yıl kadar önce sunmuştuk. Daha önce de Haluk Koç ve arkadaşlarının hazırladığı tüzükten de yararlanılmıştı ve CHPde partinin mükemmel bir demokratik tüzük hak ettiğine inanan geniş kitleler bu yeni projeye destek vermişti. Bu çabaları yok saydınız. Sosyal demokrat kültürün temel değeri olan emeğe saygıyı unutarak, bu hazırlıkları işler sıkışmadan karşılıksız vermiş arkadaşlarınızı görmezden geldiniz. Şimdi umarım bu sefer mecburen tüzük kurultayına girişmişken, kurmaylarınızla gerçekten demokratikmaddeleri alır ve uygularsınız da, miş gibi bir sözde değişim senaryosuyla karşılaşmayız.

\n

*

\n

Sayın Erdoğan Toprakın Habertürkte ifade ettiği şekilde, milletvekili adaylıklarında kadınlara ve gençlere olumlu kota önerimizi nihayet duyup yeni tüzük maddeleri arasına aldıysanız, Türkiyede siyasetin önü ciddi ölçüde açılmış olur. Tabii buna eklenecek onca başka madde var ki! İktidar partisi, Atatürkün mirasını silmek ve karşı-devrimi yaşama geçirmek adına ses hızına geçiş yaptı. CHP’nin sessizce olan-biteni izlemesi, son derece belirgin bir boyun eğmeyle beraber yaşama geçiyor. Yakın danışman kadronuzun da yönlendirmesiyle, AKPnin önünü açacak her yolu kullandınız. Anti-emperyalist mücadele, yaşam tarzları, alkol, sanat, bunların her birini savunmamak için kendi aranızda bahaneler ürettiniz.

\n

AKP politikalarının yansımasından ibaret bir alanda, bir antrenman boksörü gibi, ringi kaplayan rakibinize teslim oldunuz. Partiyi ideolojik çizgisinden tamamen saptırıp, demokrasiyi çoktan unutmuş eski CHP yönetimini bile aratacak kadar seçmenlerinizin nabzından uzaklaştınız.

\n

*

\n

Bildiğiniz gibi, TSK kendi kendini lağveder gibi bir konuma geldi. Atatürk patenti taşıyan bu kurum da, özgüven kaybıyla, küçücük bir ses bile çıkarmaktan ürker hale geldi. TSK bu yolu tercih etmiş olabilir. Ama CHPnin aynı köşeye sıkıştırılması mümkün değildir. Yürütülen Atatürk ve devrimlerini silme yarışına karşı CHP, tüm demokratik tepki gücünü toplayarak sahaya çıkmaya mecburdur.

\n

*

\n

CHPnin bu yörüngeye oturtulamayacağı tartışmasız kesinlik kazanmıştır. Önünüzde iki seçenek var Sayın Kılıçdaroğlu. Ya derhal bu tüzük kurultayının ardından partiyi bir seçimli olağanüstü kurultaya taşıyıp yakın ekibinizi değiştirin, hatalarınızı kabullenme yoluna gidin ya da çok iyi başardığınız şekilde sizi siyasette önemli bir isim olmaya taşıyan yolsuzluk dosyalarına dönün.

\n

Konumuz hangi partiyi yönettiğinizi size acilen hatırlatmaya çalışmak ya da işin doğal gereğini yapmak Saygılarımla

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları