Gekas’ı Olan Kazandı

29 Eylül 2014 Pazartesi

Skor dışında konuşuyorum. Fenerbahçe hiç tat vermiyor. Bu takım kötü oynuyor ve sanki oyuncular “Yahu biz iyi bir takımdık, geçen sene şampiyonduk, nasıl oynuyorduk” diye kendilerini hatırlamaya çalışıyor. Takımın oyun şablonu bozulmuş gibi. Paslar bal yapmayan arı. Yapıcı risk alan yok. Takım geçen sezonki kimliğinden uzak mı uzak! Zaten Alper ve Webo da saha kenarında değil, içerde olunca ‘kurtarıcı’ rolüne girecek adam da yoktu! Emenike o havalardan çok uzak.
Theofanis Gekas. Gerçekten helal olsun adama. Fenerbahçe Gekas’ı niye transfer etmez biliyor musunuz? Çünkü yeterince havalı ve pahalı değil. Adama bakıyorum üç yıldır, her pozisyonda gol atabiliyor, çünkü gol koklamasını biliyor. Bana kesinlikle 1970’lerin Alman gol kralı Gerd Müller’i hatırlatıyor. Daha önce Samsunspor’dayken de Fenerbahçe’ye hat-trick yaptığını biliyoruz. Gol adamın soyadı gibi. Türk-Yunan dostluğuna yaptığı güzel katkılar da cabası!
Fenerbahçe’de kaptanlar Volkan ve Emre sahada olmayınca, pazuband Gökhan’da. Ama sahada ne lider var, ne de oyun kurucu. Fenerbahçe sahada -belki biraz ağır olacak ama- başı kesik tavuk gibi dolanıyor. Bu yılın başından beri süren oyun akışı tıkanıklıkları, dün Emre’nin de sahada olmayışıyla tavan yaptı. Emre, hırsı, sürükleyiciliği ve tecrübesiyle bu sorumluluk alanını dolduruyordu. Dün sahada Akhisarlı Bilal’in yaptığını yapabilen oyuncusu yoktu orta sahada Fenerbahçe’nin. Hangi Bilal mi? 2000 yılında Fenerbahçe’ye gelip üç yılda sahada tek maça çıkabilen Bilal!
Akhisar dün Bilal ve Bruno’nun sürüklediği hızlı kontrtaklarla indi Fenerbahçe kalesine. İkiden fazla gol de atabilirdi. Biraz Mert, biraz şanssızlık. Centilmence oynadılar, sempati topladılar Türkiye’den. Kaleci Oğuz Dağlaroğlu, yine çok iyi oynadı. Kalpten ve aileden Fenerli olmasına rağmen formasının hakkını yine mükemmel verdi.
Fenerbahçe’ye yarın Löw veya Mourinho’yu getirseniz ne olur ki? Nasıl olsa başkan, teknik direktörlerin bir işlevi olduğuna inanmıyor. Siz hocaları bu kadar yetkisiz ve anlamsız tariflere sığdırmaya kalkarsanız, sonuçta tabii ki takımda disiplin de kalmaz, sahada oyuncularınız kavga eder, sahadan çıkarılan da kulübeye selam bile vermeden soyunma odasına çeker gider! Yanal’ın bu takımdan kopmasının da ötesinde Yıldırım’ın sonraki sözleri bu kulübün vidalarını söktü...  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Erken seçim mi dediniz? 18 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları