Beyoğlu: AKP 'Görevini' Yapıyor, Peki ya CHP?

23 Ağustos 2011 Salı
\n\n\n

Son günlerde aralarında konuşan AKPliler yahu ne kadar kolay oluyor artık her şeydiye birbirleriyle gülüşüyorlardır. Gerçekten de her şey onlar adına her konuda mükemmel gidiyor. Artık her dedikleri emir: Tak fişi bitir işi.

\n

Beyoğlu çıkarmasını AKP yıllardır sabırlı şekilde planladı, tezgâhı hazırladı. Oralardan her geçtiklerinde, değişik yerlerde eğlenen insanlar onlara battı.Siz daha keyfinizi sürün, son gülen iyi gülerdediler. Güçlenmeyi beklediler sabırla. Sırayla basın, ordu, yargı ve sonunda ideolojik olarak CHP yok olduktan sonra Yallah diye saldırdılar. Ne de olsa geçen yıl yetmez ama evetçilerin saflıktan yerlerde sürünen desteğini de arkalarına alıp hukuk kapısını sağlamca kapatmışlardı. Bahaneler hazırdı. Yola taştınızdediler, Asmalıda masaları ve sandalyeleri hoyratça kaldırdılar Gülünç şekilde ruhsatınız yokdeyip o etrafa neşe saçarak güler yüzle çalan müzisyenleri, hem de enstrümanlarına el koyarak yok ettiler. Yetmedi, Galatada keyifle kadeh tokuşturan masalara taktılar, onları da topladılar. Şimdi müşterilerinin yüzde 90ını kaybeden ve nefesleri kesilen işletmelerin çaresizlik içinde yok olmalarını heyecanla bekliyorlar.

\n

Perada yaşananlar tarihi-sinematografik sahneler. Evet, ama yetmez…” Tüm işletmeler bir araya gelerek referandumla artık Türkiyede yeni bir ileri demokrasi döneminin başladığını anlatan numaracı Cumhuriyetçilerden yerlerden tükürdüklerini yalamalarını istemeliler. Belki böylece saçtıkları çamurları temizleyip Beyoğlunu kurtarabilirler. Renkli laleler, Dalton kardeşler Artık ortalarda fink atmıyorlar. Aynen hoşgörükelimesi gibi kullanım süreleri doldu, şimdi yıkım sürecinde onlara gerek kalmadı. (Hoşgörünün, türban için bile geçerliliği kalmadı, Kılıçdaroğlu sağ olsun!)Laikçiler dedikleri çağdaş insanlara karşı tam tersine güçlerinin yettiği her noktada çemberi daraltıyorlar. AKPlilerin özgürlük kelimesi ile tek ilişkileri ona kökten düşmanlıkları. Onlar her gülücüğe, flörte, hatta heykele buz gibi bakıyorlar. Sırayla attıkları her adımın hedefi, herhalde kâfir yuvası muamelesi gören Beyoğlunu ıslah edip Fatihe benzetmek.

\n

Son haftalarda Beyoğlunun yalnız yaşam tarzına değil, ideolojisine de saldırdılar. Cumhuriyetçi Aydınlık gazetesi ve İşçi Partisi de bu hoşgörü çıkarmasından nasibini aldı. İleri demokratlarmuhalefet hakkına şans tanımak istemiyorlar. Haklı eylemlere imza atan Hepimiz Ermeniyizgrubundan tut da, Şener ve Şık savunucularına veya büyük medyanın şöhretlerine kadar, kimsenin de kılı kıpırdamadı! Hani o ulvi demokrasi kelimesinin anlamı içinde, düşmanlarının bile ifade hakkı için can vermeye meraklılardı? Geçiniz efendim

\n

Bir parti hatırlıyorum. Atatürkün kurduğu, ardından da yıllarca karanlıkla, Menderesle, APyle, Özalla, AKPyle yıllarca, başarılı olsa da olmasa da mücadele eden Bugün o parti de tüm ideolojik altyapısından kopmuş. Laiklik, Cumhuriyet, çağdaş yaşam artık ana kapsama alanından çıkmış! CHP, maalesef ne bar-restoranları, ne sokak müzisyenlerini, ne heykeltıraşları savunmaya değer görüyor. Varsa yoksa AKPye benzeme yarışı ve ailelere yapılacak 600 TLlik yardım paketi Bu dönemde yaşananlar, normalde CHPnin her gününü sokakta geçirerek AKP politikalarının mağdurlarıyla dayanışmasını gerektiriyor. Ama bunlar gerçek hayatta karşılık bulamıyor. CHP Milletvekili İsa Gökün bireysel çabaları dışında CHPyi pek ortalarda göremedik. Açık konuşmak gerekirse, CHPnin İşçi Partisinin çözümlemeleri ve Aydınlık gazetesini daha yakından takip edip muhalefet stilini gözden geçirmesi lazım. CHP konuyu kavramayı başarsa, bugün yurdu ayağa kaldırabilir. Ama CHP, iktidar partisine benzemeye çalışıp onun seçmenlerini ürkütmemekten başka bir düşünce geliştiremez durumda!

\n

Kim bilir tepemizdeki bu sıkıntı bulutları veya CHP hakkında büyük şair Can Yücel ne derdi? Mezarına bile tahammül edemeyip ölülere bile hoşgörüile yaklaşmayı düşünemeyen beyni çürümüş güruh hakkında mesela? Beyoğlunda yudumlayacağı içkisine bile katlanamayan özürlülerin alnına hangi dizelerini yapıştırırdı? Bu sorulara Can Babaadına yanıt arayan çok seveni oldu. Yıkılan mezartaşı anıtın sahibi kaderdostum Mehmet Aksoyla beraber Yüceli anmak üzere UPSD olarak yarın (çarşamba), ortak bir basın toplantısı yapacağız: Taxim Hill Hotel, Sıraselviler Caddesi, saat 10.30.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları