Arif Kızılyalın

Teşekkürler CSKA!

05 Nisan 2013 Cuma

MADRİD - Bir gün önce Galatasaray, dün de Efes... Nedir bu Real Madridden çektiğimiz. Anlaşılan Efes maçın havasına girememiş. Aslında iddiasız Zalgiris ve Malaga yenilgileri olmasa dünkü yenilgi nazarlık olurdu ama temsilcimiz o treni ne yazık ki kaçırmıştı. Düne dönersek ilk periyotta Realin 3lük bombardımanına ragmen Efes ayakta kaldı. Ancak sezon başından beri baş ağrıtan boş hücumlara rakibin önemli isimleri Llull ve Fernandezin sayı bombardımanı eklenince maç kopup gitti. Kenardan gelen sakat Vujacic de kısır skor sorununu çözemeyecekti. Keza rotasyon da. İşin kötüsü ribauntta da final toplarını 10 bin seyircisinin desteğiyle Madrid alıyordu.

\n

47-30 geçilen ilk yarının ardından 18-18lik 3. periyot Efesin Madride yetişemeyeceğini belgeledi. İsabetsiz dış şutlar, top kayıpları boğanın Efesi sişlemesine yetmişti. Farmar, Shipp, Gordon, Vujacic ve Keremin attığı toplam sayı 31’de tıkanırsa kazanmak mucizelere kalır. Hele rakibin sadece iki adamı (Llull-Fernandez) o sayıyı tutturuyorsa!

\n

Efes de bu mucizeyi gerçekleştirecek dinamizmde değildi. Maç bittiğinde 20 sayılık yenilgi ağırdı. Artık kulaklar Atinadaki Panathinaikos-CSKA maçındaydı. Panathinaikos kazanırsa Efes 4. olacaktı. Ne var ki, Ruslar galip gelince Efes 3. oldu ve öteki grubun lideri Barcelonaya düşmekten kurtuldu; Olimpiakos ile eşleşti. Ne diyelim teşekkürler CSKA.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kavga mı zafer mi? 1 Haziran 2024
Çalışan emekliler! 29 Mayıs 2024
AİHM rekoru! 22 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları