Arif Kızılyalın

Peki ya Süper Kupa!

19 Haziran 2012 Salı
\n\n\n

Türkiye Futbol Federasyonu geçen hafta Süper Kupa finalinin yer ve tarihini belirledi. Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçeyi karşı karşıya getirecek sezonun finali, 11 Ağustosta Erzurum Cemal Gürsel Stadında oynanacak. Normali de bu. İki takım da aslan gibi bir sezon yaşadı; biri ligi, biri kupayı kazandı. Buraya kadar her şey güzel.

\n

Peki, aynı TFF 2011 yılının Süper Kupa finalini niye unuttu? Hani şu geçen sezon Mehmet Ali Aydınlar federasyonu tarafından oynatılmaya cesaret edilemeyen Fenerbahçe - Beşiktaş randevusuna ne oldu? Niye oynanmıyor bu maç? Fenerbahçenin lig şampiyonluğu ya da Beşiktaşın kupa zaferi kayda değerbulunmadı mı? Oysa, anımsadığım kadarıyla Türkiye Futbol Federasyonu, 2011 yılına ait şike ve teşvik primi iddialarını karara bağlamış, adı geçen kulüplerin tamamınısuçsuz bulmuş, bazı yöneticileri ise girişim kapsamındacezalandırmıştı. Takımlar temizdi. Öyle ise niçin oynanmıyor Fenerbahçe - Beşiktaş maçı? Evet, Yıldırım Demirören federasyonu, eğer geçen yıldan miraskalan bu finali oynatmazsa inanın hiç kimse PFDK ve Tahkim Kurulunun, 3 Temmuz dosyasıyla ilgili verdiği cezaları inandırıcı bulmayacak.

\n

Hatta, Şike süreci bizim için bitmiş, cezalar verilmiştirdemeci de havada kalacak TFF Başkanının! Ve yine bu maç öyle ya da böyle oynanmazsa, herkesin kafasında bir soru işareti oluşacak; Acaba geçen sezona ilişkin bir şeyler var da TFF olayı göstermelik cezalarla mı geçiştirdidiye. İşte bu yüzden TFF Fenerbahçe - Beşiktaş Süper Kupa finalini oynatmak zorundadır. İki takımın da suçsuzluğuna inanıyorsak, bu hepimizin gelecek nesillere olan bir borcudur. Yoksa mı? Yoksa, herkes 2011i unutmak istenen bir yılolarak anımsar.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Enflasyon düşüyor da! 18 Eylül 2024
Galatasaray nereye? 13 Eylül 2024

Günün Köşe Yazıları