Arif Kızılyalın

Ölü Topa Çare Yok!

03 Eylül 2012 Pazartesi
\n

Türk Telekom Arenada dokunaklı, iç burkan, anlam yüklü pankartlar vardı. Güneydoğuda çarpışırken şehit olan Mehmetçiği, sahadaki alın terinin savunucusu Metin Kurtu bağrına basmıştı tribünler. Keşke bir pankart da takım için açsalardı.

\n

Kabul, G.Saray çok kaliteli oyunculardan kurulu. Özellikle Hamit, Melo, Selçuk, Emre ve sonradan giren Amrabat bu bölgenin top cambazları. Umut, Elmander ve Burak da golün yaratıcıları. Ama savunma için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Yorgun Bursanın attığı gole bir bakın. Yine ölü top, yine paylaşım hatası. Semih, yarısı kadar fizikli Musaya nasıl kafa vurduruyor, sormak isterim genç savunmacıya.. Haydi o adamını kaçırıyor, yanındaki Dany ile sağ ve sol kenardaki Eboue Hakana ne demeli? Keza Bursanın ikinci golünde de benzeri bir senaryo izledik. Ultraslan, ilk iç saha maçında bir pankart hazırlasın: Ölü toplara dikkat!..

\n

Maça dönersek; orta saha ve forvetin kalitesi skoru belirledi. İlk golde, Umut Bulutun takipçiliği, ikincide Burak Amrabat işbirliği, üçüncüde ise Amrabat Burak alışverişi rol oynadı. Geçen hafta penaltı yaratmakla yerden yere vurulmuştu genç golcü. Ama belli ki moralini bozmamış, soyadı gibi Yılmazbir görüntü çizip sahada kaldığı 35 dakikada gerçekten spekteküler işler yaptı. Geçen haftalara göre Hamit toparlanmış. Melo ve Amrabat da yüzde 70e çıkarırlarsa performanslarını bu takım dünkü kadar zorlanmaz.

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Enflasyon düşüyor da! 18 Eylül 2024
Galatasaray nereye? 13 Eylül 2024

Günün Köşe Yazıları