Arif Kızılyalın

Muhteşem Geri Dönüş

26 Şubat 2013 Salı

\n

Futbol garip bir oyun. Bunu bir kez de Türk Telekom Arenada gördük.

\n

Resmen öteki tarafa gitti Galatasaray. Ama seyircisi, tribüne çıkan antrenör kadrosu ve futbolcularıyla muhteşem bir dirilişe imza attı, Orduyu teslime zorladı.

\n

Gerçek bir geri dönüştü.

\n

Düşünün; zemin patates tarlası gibi, ayakta duramıyorsunuz. Kaleciniz hata yapıyor, topu arkadaşının topuğuna çarptırıp golü atıyor kendi kalesine. İlk yarı biterken bu kez kaptanınız eliyle koluyla meşin yuvarlağı ceza alanı içinde düzeltiyor, penaltı: 0-2.

\n

Devre arasında teknik direktörünüz de sinirine yenilip tribüne çıkıyor. Ardından yardımcı antrenörünüz...

\n

Hakem desen hiç oralı değil hatta teraziyi kaçırıp, aleyhte düdüklere de başlıyor..

\n

Ama işte o anda Galatasaray, Galatasaray olduğunu hatırlıyor, geri dönüyor ve destansı bir galibiyete imza atıyor... 2-0dan 4-2yi buluyorsa bir takım kimse kusura bakmasın bunun adı futbol zaferidir.

\n

İnanılmaz bir geri dönüş gerçekleştirdi G.Saray; ilk yarıda hiç oynamadılar, sanş da onlardan değildi ve 2 farkla geriye düştüler. Ama ikinci bölümde taktiği, tekniği bir kenara bırakıp resmen savaştılar, Orduya silah bıraktırıp teslim belgesi imzalattılar. Hırsın adı Burak, takımını ateşleyen isimdi ve attığı 2 golle Sarı - Kırmızılıları hayata döndürdü. Sneijder koşmuyormuş, Drogba ağır abiymiş! Kim inanır. Galibiyetin mimarlarıydı. Özellikle Wesleyin jeneriklik golü fitili yaktı. Sonra Umutun desteklediği Burakın Yılmaz savaşçılığı, 2-2, 3-2 ve paslarıyla maçı yönlendiren Selçukun resmedilecek uzun mesafeli vuruşu... Drogba da golleriyle değil ama indirdiği toplarla katıldı arkadaşlarına. Ve tabii ilk bölümde inanılmaz hatalar yapan Gökhan, Hakan, oyuna girdikten sonra takımına dinamizm getiren Sabriye ve altın yedek Umuta da bir alkış. Ve 2-0ken bile susmayan, ıslıklamayan seyirciye de...

\n

Büyük takım böyle oluyorsunuz demek ki... Çünkü 2 farktan 15-20 dakikada maçı çeviremezsiniz. Ancak G.Saray bu galibiyetten ders çıkarmalı. Çünkü her maçta böylesine müthiş geri dönüşler yaşanmaz!..

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kavga mı zafer mi? 1 Haziran 2024
Çalışan emekliler! 29 Mayıs 2024
AİHM rekoru! 22 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları