Arif Kızılyalın

Madrid sokaklarında gerginlik

03 Nisan 2013 Çarşamba

Galatasaray taraftarları, sarı-kırmızılı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid ile yapacağı ilk maç öncesi Madrid kentinin merkezi bölgelerinde toplandı.

Karşılaşmayı izlemek için Türkiye'den ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen çok sayıda taraftar, maç saatini şehrin çeşitli meydanlarında bir araya gelip tezahüratlar yaparak beklediler.
Taraftarların maça ilgisinin oldukça yüksek olduğu görüldü. İspanyol güvenlik güçleri, taraftarların yoğunlaştığı bölgelerde geniş güvenlik önlemleri aldı ve bu alanlarda ambulansların da bekletilmesi dikkati çekti.

Öte yandan, Plaza del Sol'e yakın bir noktada Galatasaray taraftarlarıyla İspanyol polisi arasında arbede yaşandığı öğrenildi. Meşale yakan bir grup taraftara önce uyarı yapan polisin, daha sonra müdahalede bulunduğu ve taraftarla güvenlik güçleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandığı, bu sırada bazı taraftarların da gözaltına alındığı bildirildi.

Madrid Sokaklarında gerginlik

Madrid’in ünlü Del Sol Meydanı’na çıkan bazı ara caddelerde çok sayıda Galatasaraylı taraftar, üzerindeki formalar ve atkılarla coşkulu şekilde Sarı – Kırmızılı takımın lehine tezahüratlar yaptı.

Ancak bir grup Real Madrid taraftarı ile sözlü atışma şeklinde başlayan tartışmalar gerginliğe dönüştü. Madrid polisi duruma müdahale ederken, özellikle Galatasaray taraftarına yönelik sert tavrı tepkiyle karşılandı. Bu sert tavır sonrası olay Galatasaray taraftarı ile Madrid polisi arasındaki gerginliğe dönüştü. Bazı Sarı – Kırmızılı taraftarların Madrid caddelerinde uzun süre meşale yakması sonrası polisin müdahalesi geldi. Emniyet güçlerinin Galatasaraylı bazı taraftarlara yönelik cop kullandığı görüldü.

Madrid polisinin maç öncesi ana caddeler üzerinde yoğun güvenlik önlemleri alması gözlerden kaçmadı.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Enflasyon düşüyor da! 18 Eylül 2024
Galatasaray nereye? 13 Eylül 2024

Günün Köşe Yazıları