Arif Kızılyalın

Krizi Bırak İbra’ya Bak!

21 Şubat 2015 Cumartesi

Galatasaray Kulübü, önümüzdeki 90 gün içinde iki genel kurul heyecanı birden yaşayacak.Üyeler, ilkinde borç içindeki kulübün mali yapısını ibra edip-etmeme konusunda toplanacaklar.
İkinci randevu ise, yeni başkanın seçilmesi adına gerçekleşecek. Geçen yılın eylül ayında ateşten gömleği giyen Prof. Duygun Yarsuvat, ya da camianın ifadesiyle, “Duygun hoca” da yerini başka bir isme bırakacak. Başkanlık seçiminin yapılacağı genel kurul, daha önemli gibi dursa da, kazın ayağı öyle değil Sarı-Kırmızılılarda. Niçin mi? Çünkü borç ateşi kulübü sarmış durumda.
Beşiktaş, F.Bahçe, hatta Trabzon da aynı sarmalın içinde gibi dursa da G.Saray gelir-gider dengesizliğinde lider! Bu yamalı bohça görünümdeki mali yapıyı, ister geride kalan 15 yıldaki yönetimlere yükleyin, ister Ünal Aysal ve ekibinin, birşeyleri değiştirme adına attığı - yanlış - adımlara bağlayın, son dönemde futbol, basketbol ve voleybolda yapılan harcamalar, hatalı transferler, profesyonellere ödenen astronomik maaşlar camiada “denizi” bitirdi!
Peki Galatasaray ailesi bu yönetim anlayışını ve borçları ibra edecek mi?
Ya da soruyu şöyle sormakta fayda var, ‘Bu borç yükü, görevi - geçen eylülde devralan - Duygun Yarsuvat yönetimini bağlar mı?
Yukarıdaki 1.5 sorunun çok fazla yanıtı var. İsterseniz cevaplara bir göz atalım:
1) Duygun hoca ve arkadaşları, zaten bozuk olan yapılanmayı düzeltmek için göreve geldi, eski harcamalar, borçlanmalardan sorumlu tutulamaz, mali genel kurul ortadan ikiye ayrılır,Ünal Aysal ve ekibi, Duygun Yarsuvat ve ekibi gelir-giderleri ile ayrı ayrı değerlendirilir.
2) Aysal-Yarsuvat aynı anda ibraya girer. Duygun hocanın yönetim kurulu,Ünal Aysal’ın yönetim anlayışının devamıdır. Hatta, Duygun hocaya, son dakikada başkanlık teklifini eski yönetimin gizli mimarı Ahmet Ocakçı yapmış, Aysal yönetiminden Mete İkiz, Ebru Köksaldı, Mehmet İpekdokuyan gibi isimlerle tüm alt kurulları da, hocanın emrine sunulmuştur. Bu yüzden Aysal-Yarsuvat birlikte değerlendirilecektir.
3) Ünal Başkan ne yaptı ise Galatasaray için yapmıştır, borçlandıysa Galatasaray için borçlanmıştır, ibra edelim, Bu jeste karşılık o da mayısta yeniden aday olsun!
Görüldüğü gibi mali genel kurul, çok şeylere gebe! Bu bağlamda martı aşmadan mayısı konuşmak çok doğru değil.
Kaldı ki şu an bırakın aidatını yatıran genel kurul üyelerini, Yarsuat’ın 14 kişilik listesi bile ibra konusunda kararsızken (Çünkü İkiz-Köksaldı-İpekdokuyan, Aysal yönetiminden de mesul) demokrat kimliği ile bilinen Prof. Yarsuvat’ın yardan mı, serden mi vazgeçeceğini kestirmek açıkçası çok ama çok zor. 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kavga mı zafer mi? 1 Haziran 2024
Çalışan emekliler! 29 Mayıs 2024
AİHM rekoru! 22 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları