Arif Kızılyalın

İkram Günü

24 Eylül 2012 Pazartesi
\n

\n\n\n

Avrupa Kupası dönüşü en sıradan maçlar bile zordur derler. Gel gör ki G.Saray bu anlayışı tersine çevirdi dün. Ligin sürpriz takımı Akhisar Belediyeyi güle oynaya yendi. Üstelik rotasyona uğrayan kadrosuyla... Bilinen 11den Umut, Amrabat, Elmander, Semih, Hakan Balta gibi isimler yoktu. Ama onların yerine forma giyenler çok sırıtmadı. Gerçi Akhisar Belediye gibi deneyimli ancak veteranlardan kurulu bir rakip yerine daha dişli bir takımla oynasalar bu kadar kolay kazanabilirler miydi?

\n

Yine de Kazanan haklıdır demek zorundayız. Demek ki G.Saray doğru işler yapmış. Kulübeden gelenlerden Emre Çolak, dünün tartışmasız yıldızıydı. Genç oyuncu her gün üstüne bir şeyler koyuyor. Maçı eski TFF Başkanı Haluk Ulusoyun locasında beraber izlediğim Arif Erdem de aynı şeyi söyledi: Bu çocuk güçlenirse yılın transferi olur. Riera solbek değil. Üzerine gelen yoktu, rahattı. Eğer atak yerse aksayabilir. Bu bağlamda Çağların şansı daha yüksek Hakanın oynamadığı maçlarda. Sercan gol attı ama üzerindeki baskıyı atamadı. Oysa büyük yetenek. Hızlı, çabuk topa vuruyor. Gel gör ki bu yeteneklerinin hiçbirini sergileyemedi. Emreyle beraber Selçuk bir gömlek fazla oynayanlardandı. Hamit kendini buluyor. Burak da Yılmaz ise sezonu gol kralı tamamlar. Yazının başlığı ikram günü!.. Niçin ikram? İkinci golde krallığın adayı Burak Yılmaz kendi atabileceği golde topu Sercanın önüne bıraktı. Arkadaşına moral aşıladı bir anlamda. Hemen ardından da bu kez Hamit gol olabilecek pozisyonu Burakın önüne yuvarladı. Arkadaşına ikramların en güzelinde bulundu.

\n

Akhisar Belediye mi? Çözemedim. Gençliğimden kalma futbolcular vardı sahada: Kürşat, Emrah, Mehmet Yılmaz, Çağdaş Atan, Oğuz Dağlaroğlu... Özellikle Mehmet Yılmaz o kiloyla Süper Ligde nasıl oynuyor, Hamza Hocaya sormak lazım.

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Enflasyon düşüyor da! 18 Eylül 2024
Galatasaray nereye? 13 Eylül 2024

Günün Köşe Yazıları