Arif Kızılyalın

'Beraat Eder'

30 Haziran 2012 Cumartesi
\n\n\n

Çağlayan Adliyesinin en hareketli günüydü. Şike - teşvik primi davasının 22. ve son duruşması görülüyordu. Tutuklu sanıklar Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetici İlhan Ekşioğlu, tahliyekararı beklentisi içindeydi.

\n

Ne yazık ki, saatler 17.00yi gösterdiğinde mahkeme başkanlığı Tutukluluk halinin devamına hükmetti, nihai kararın açıklanacağı pazartesi günü sabah 09.00a kadar. Hukukçular, bu kararı Hayra alamet değilolarak yorumluyor.

\n

Ancak!

\n

Ancak, kazın bacağı öyle değil.

\n

Yıllarını mahkeme salonlarında tüketmiş bir avukata sordum, Ne olacak Aziz Başkanın durumu?diye.

\n

Noktasına, virgülüne dokunmuyorum, işte yanıtı: Beraat eder.Sevindim, gönül bir spor adamının garip delillerle, yasa dışı dinlemelerle tutuklu kalmasına, suçlanmasına izin vermiyor.

\n

Sonra avukat yine konuşmaya başladı: Ama önce hüküm giyer, sonra beraat eder.

\n

Nasıl?dedim merakla; Görünen o ki mahkeme heyeti cezaya hükmetmiş, top çeviriyor. Ancak verilecek ceza, sayın başkan ve İlhan Bey’in tutuklu kaldıkları günlere sayılıp serbest bırakılacaklar. Elbette Aziz Yıldırım ve İlhan Bey bu durumda yöneticilik yapamaz. Ama onlar yüksek mahkemeye yani Yargıtaya gidecek. Yargıtayın konuyla ilgili kararı en iyi olasılıkla 2 yılda açıklanır. Böylelikle Aziz Yıldırım, bu süre içinde başkanlık görevini sürdürür, hatta tamamlar. 2015 yılı Türkiyesi’nde de ÖYMler (özel yetkili mahkemeler) kaldırılacağı için, Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu beraat eder...

\n

Elbette ÖYM’lerin kaldırılma süreci de Aziz Yıldırımın beraatı konusunda önemli bir kilometre taşı. Ancak görünen o ki, AB şartlarına uyup Avrupalıolacaksak, özel yetkili mahkemeler kaldırılmak zorunda...

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Enflasyon düşüyor da! 18 Eylül 2024
Galatasaray nereye? 13 Eylül 2024

Günün Köşe Yazıları