Arif Kızılyalın

Bahane Ararsan Çok!

14 Eylül 2014 Pazar

Seyirci yoktu, TFF cephe almıştı, Melo cezalıydı, yeni transferler takıma geç katılmıştı, milli maçlar nedeniyle beraber çalışma ortamı yaratılamamıştı, hakem de son dakikalarda faulleri görmezden geldi diye onlarca gerekçe sıralayabiliriz Galatasaray’ın Eskişehirspor önündeki puan kaybı için...
Ne var ki hiçbir şey bahane değil dünkü 0-0’a. Eğer Galatasaray biraz güçlü olsa biraz akılcı davransa, oyunu azıcık hızlandırsa rahat rahat geçerdi Eskişehirspor’u. Ama olmadı, görünen o ki Sarı-Kırmızılılar çok arayacak bu 2 puanı ilerleyen haftalarda.
Hele böyle oynarlarsa...
Aslında Galatasaray’ın sezona hazır olmadığı geçen Bursa maçında belliydi. Sinyalleri vermişti Sarı-Kırmızılı ekip ama teknik direktör Prandelli ya göremedi o maçtaki sıkıntıları ya da 2-0’lık skora bakıp “nasılsa düzeliriz” diye düşündü.
Ama kazın bacağı öyle değildi. Tıpkı o maçtaki gibi durağındılar, agresif değildiler, yavaştılar. Ağır çekim oynayınca da Eskişehirspor’un savunma çemberini kıramadılar.
Hele bir ilk yarı var, sormayın! Eğer uzaktan atılan 2 şut olmasa rakip kaleyi bile göremeyecekti ev sahibi. Bu arada Eskişehirspor’un genç forveti Mirkan 30’ar, 40’ar santimle ofsayta takılmasa maç çok farklı noktalara taşınırdı inanın.
İlk bölümdeki bu yavan futbolun ardından devre arasındaki ‘ayar’ Galatasaray’ı biraz hareketlendirse de Selçuk-Veysel’in vasatın üzerine çıkamaması, Bruma’nın şut atacağı yerde pas verip; pas vereceği yerde garip şutlar atması skorun kilitlenmesine neden oldu. Burak’ı ise hiç sormayın, bir şeyler olmuş son 2 yılın en fazla gol atan adamına! Maç boyu yeni transfer Tarık’ın soldan taşıdığı toplarla Dzemaili’nin giriş çıkışları dikkat çekmiş ama onlar da Eskişehir’in kademeli defansına takılmıştı. Teknik direktör Prandelli de sıkışan maçı çevirme adına sırasıyla Umut, Olcan ve Pandev’i sahaya sürdü. 3 hamle de her ne kadar doğru olsa da Sneijder’in çıkışı o denli yanlıştı. Çünkü Hollandalı, yapısı gereği bu tip maçları tek başına çeviren bir oyuncuydu. Umut’un direkte patlayan kafa vuruşuyla son dakikalarda karambol futbolu skoru değiştiremeyince Galatasaray ilk kaybını yaşadı yeni sezonda.
Evet, Sarı-Kırmızılılar çok istemişti kazanmayı...
Çünkü dün efnase golcüleri ve unutulmaz kaptanları Metin Oktay’ın ölüm yıldönümüydü. Belki atacakları gol veya golleri ona adayacaklar, hoparlörlerden “Golün adı Metin Oktay...” sesleri yankı bulacaktı. Ama olmadı, bir Metin Oktay çıkmadı kadrodaki 18 oyuncudan...  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

FIFA-TFF buluşması! 18 Mayıs 2024
Tasarruf diye diye 15 Mayıs 2024
Olimpiyata giderken! 14 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları