PKK'den 'Altın Vuruş'!

23 Ekim 2012 Salı
\n\n\n

Hakkârinin Kırıkdağ köyünde cuma günü PKK ile çıkan çatışmada 3 polisimizin şehit olduğunu okumuşsunuzdur. Üç polisin en genci Ertuğrul Polatın temmuzda evlendiği eşi Ümmü Gülsüm Polat ile düğünlerinde karşılıklı harmandalı oynarken çekilmiş resmini de görmüşsünüzdür. Eşi şehit düşen genç gelin 2.5 aylık hamile idi. PKK kurbanı, binlerce trajik olayın sonuncusuna da bu olayla tanık olduk!

\n

PKK, yollara mayınlar döşüyor. PKK, roketatarlar kullanıyor. PKK, son model silahlarla askere, polise, sivil halka saldırıyor. PKKnin mayın, roketatar, silah fabrikaları mı var? Hayır!

\n

Peki, PKK bu silahları nereden sağlıyor? Suriyeye silah taşıyor! diye, jetlerimiz Moskovadan, Erivandan havalanan yolcu uçaklarını zorla indirip arama yapıyor. Ama, PKKye bu silahların nereden, nasıl gittiği, her nedense araştırılmıyor!

\n

MİTin 2013 bütçesi yüzde 33 artışla 1 milyar liraya yükseltildi MİTin bütçesi; TBMM, Başbakanlık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının bütçelerini de solladı! Peki, MİT bu silahların kökenlerini saptayamıyor mu?

\n

Diyelim ki silahlar Türkiye üzerinden gitmiyor Çatışmalarda ele geçen silahların hangi ülke yapımı oldukları bilinemiyor mu? Bu silahların kökenleri saptandıktan sonra ilgili hükümetlerde neden girişimler yapılmıyor?

\n

***

\n

PKK, bu silahları hangi parayla alıyor? Değirmenin suyu nereden geliyor? Elbette kaçakçılıktan geliyor. Maliye Bakanlığı, devlet bütçesinin açığını kapatmak için akaryakıta, sigaraya, içkiye zam yaptıkça, PKK zevkten dört köşe oluyor!

\n

Kuşkusuz PKKnin en önemli gelir kaynağı uyuşturucu kaçakçılığıdır. Yalnızca ekim ayının ilk üç haftasında ele geçen uyuşturuculara göz atalım

\n

21 Ekim: Şanlıurfada, narkotik köpeklerinden kurtulmak için eroini isot ile kaplayan uyuşturucu tacirleri yakalandı. Şanlıurfa polisi, 3 gün içerisinde uyuşturucu tacirleri ve kaçakçılara yönelik 5 izlemede; 82 kilo eroine, 66 kilo esrara el koydu.

\n

20 Ekim: Edirnede İpsala ve Pazarkule sınır kapılarında yapılan aramalarda yaklaşık 81 kilo eroin ele geçirildi.

\n

18 Ekim: Kapıkule Sınır Kapısında patlıcan kasalarının içerisine gizlenmiş 113 kilo eroin ele geçti.

\n

18 Ekim: Bitliste bir otomobilde yapılan aramada 129 kilo eroin bulundu.

\n

15 Ekim: İstanbul polisi, ayakkabı tabanlarında, parfüm şişelerinde saklanmış 5’er kilo kokain ve eroin ele geçirdi.

\n

13 Ekim: Düzcede eski bir savcının otomobilinde 150 kilo eroin yakalandı.

\n

12 Ekim: Gürbulak Sınır Kapısında, bir araçla Türkiyeye sokulmaya çalışılan 6.4 milyon lira değerindeki 106 kilo eroini uzman köpekler ortaya çıkardı.

\n

11 Ekim: Tozun başkenti kabul edilen Hakkârinin Yüksekova ilçesinde bir araçta 25 kilo eroini yine köpekler saptadı.

\n

8 Ekim: Aksarayda doğu illerinden gelen otomobilde 32 kilo eroin yakalandı.

\n

7 Ekim: Hakkârinin Yüksekova ilçesinde bir yolcu minibüsünde yapılan aramada su termosu ve çanta içerisine gizlenmiş 6 kilo eroin ele geçirildi.

\n

5 Ekim: Mersinde bir TIRın gizli bölmesinde 110 kilo eroin bulundu.

\n

Yalnızca Adanada 9 ayda, çeşitli izlemelerde 6 ton esrara, 250 kilo eroine, 20 bin kadar hapa el konuldu. Elbette bu yakalanan örnekler yalnızca buzdağının görünen bölümüdür.

\n

***

\n

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk ekonomisini ne kadar güçlendirdiğini, halkımızın ne kadar mutlu olduğunu, her gün mangalda kül koymamacasına anlatıp duruyor.

\n

Oysa Sağlık Bakanlığı, Türkiyede 2.1 milyon vatandaşımızın bunalımda olduğunu açıkladı.

\n

Pek çok üniversite mezununun bile işsiz olduğu bu ülkedeki bunalım bataklığında elbette uyuşturucu kullananların sayısı da her geçen gün yeşerdikçe yeşeriyor. İşsiz bir bunalımlıya aşılanan uyuşturucu bağımlılığının o kişide sürebilmesi için, onun da en azından beş bunalımlıyı uyuşturucu pazarına sokması gerekiyor. Bir başka deyişle uyuşturucu kullananların sayısı aritmetik değil, geometrik diziyle artıyor.

\n

Alkol ve Madde Bağımlılığı Eğitim Tedavi Merkezleri (AMATEM) özetle şu uyarıyı yapıyor: Türkiye uyuşturucuda artık transit değil hedef ülke Çocuklarınıza sahip çıkın. Zehir tacirlerinin son dönemde hedefleri özellikle 18 yaş altındaki gençler Madde bağımlısı çocukların yüzde 77si aileleri ile birlikte yaşıyor. Çocuklarınızın arkadaş çevrelerini yakından izleyiniz. Bazı işaretleri, ergenlik bunalımı, aile ya da okul sıkıntısı diye geçiştirmeyin.

\n

***

\n

Gün geçmiyor ki bir gencimizin altın vuruş denilen aşırı uyuşturucu yüklemeden dolayı PKKnin şehit değil de Niyazi olan kurbanlarından birine ilişkin haberleri gazetelerde okumayalım.

\n

Emniyet Genel Müdürlüğü Alo 155 Polis telefon hattı gibi uyuşturucu kullanım”, uyuşturucu pazarlama ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi ayrı alanlarda hizmet verecek özel hatlar kurmalıdır.

\n

Gençlerin, uyuşturucu kullanan arkadaşlarına iyilik yapmaları için onları AMATEM ile işbirliği yapacak birinci hata; torbacıların bildirileceği ikincisinin ve halkımızın da kaçakçı patronlarını ihbar edebilmeleri için üçüncüsünün devreye sokulmasında yarar var.

\n

18 Ekimde Haber Türk gazetesinde Kızımı bu zehirden kurtarın diye çığlık atan Adanada acılı anne S.Anın, kızı Ç.A. için haykırış haberi vardı. Kim bilir kaç anne, baba ve kardeş çığlık atma yerine bu hatlara başvurmayı istemektedir. Bu oluşum, yakınlarının damarlarına atılacak bir ölümcül iğnenin yanı sıra, PKKye bir kurşun daha az sağlanmasına yol açacak demektir.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları