Güleriz Ağlanacak...Sevgili Hıncal!

11 Eylül 2012 Salı
\n

\n\n\n

Geçen yıl 13 Eylülde şehitlere cesetdiyen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Harekât her an yapılabilirdemecini vermişti

\n

Verdi de ne oldu? Bir yıldır yapıldığı söylenen harekâtta”, bakanın deyimiyle cesetleringelişi sürüyor. Pazar günü de Şemdinlinin Ortaklar köyünde iki, Beytüşşebapın Mezra beldesinde de bir askerimiz daha şehit oldular.

\n

Şehitler ölmez, vatan bölünmez”!

\n

Millet şehitlerine ağlıyor”!

\n

Şehitler son yolculuklarına törenle uğurlandı”!

\n

2005’te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır açılımınıbaşlattı. Buna karşılık PKKya karşı mücadele eden TSK mensuplarına da Silivrive Hasdalcezaevlerinin kapıları kapatılımlaraaralandı.

\n

2009’dabaşkomutanAbdullah Gül Kürt açılımınımüjdeledi! Aynı yıl, ister görüşme”, ister pazarlıkdeyin devlet yetkilileri Abdullah Öcalanı ziyaret ettiler.

\n

AKP hükümetinin Habur açılımındansonra yoğunlaşan şehit mezarlarının açılımlarıBeytüşşebaptaki 10 şehitten sonra, üç yerde daha gerçekleşti!

\n

***

\n

Bir başka acının da acısı haber,\t çarşamba gecesi Afyonkarahisardan geldi. Askeri bir karargâhta gece yapılan el bombası taşıma ve sayımı sırasındapatlayan bir bomba cephaneliğihavaya uçururken 25 askerimiz şehit düştü; altısı asker, dokuzu sivil, 15 vatandaşımız yaralandı.

\n

Patlama alanında dolaşan meslektaşlarımız yerlerde şarapnel parçaları, kafalardan kopmuş sahipleri belirsiz gözler, eller; birkaç metre ötede bacak parçaları gördüklerini bildiriyorlar.

\n

Meslektaşlarımızın bu gözlemine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de Her şey ortada!sözleri ile katılıyor

\n

Kısa bir süre önce koskoca Genelkurmay Başkanı bir şehit cenazesinde ağladığında, basın kendisine ağlakunvanını yakıştırmıştı. Bu kez ağlamadıİl valisini ziyareti sırasında Afyon mermerinden satranç takımını, Bayat kilimini, Utku anıtının plaketi ile birlikte aldığı lokumu lüplüpledi

\n

Sonrasında gazetelerdeki haberlere sinirlenerek Ani gelişen davranış karşısında herhangi bir reaksiyon (tepki) gösteremedimsözleri ile savunma yaptığını sandı.

\n

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Org. Özelin savunmasını şöyle değerlendirdi:

\n

Genelkurmay Başkanı anlık kararları verecek sorumlulukta ve yetenekte biri olmak zorundadır. Bunu yapacak kapasiteniz (çapınız) yoksa, yarın anlık hatta saliselik kararlar vermek zorunda kalacağınız savaşta ne yapacaksınız? Savaşta Anlık karardı, yanıldım deme hakkınız yok. O zaman da böyle derseniz vay halimizeBen buraya hediye almaya gelmedim, askerlerimin şehit olduğu olayı incelemeye geldim, benim yüreğim yanıyordemesi gerekirdi!

\n

Orman ve Su İşleri Bakanı, üstelik Afyonkarahisar AKP Milletvekili Veysel Eroğlu da Böyle şeyler Hindistanda, Pakistanda da oluyorsözleri ile olayı ve 25 şehiti küçümsedi.

\n

Eroğluna geçen yıl temmuzda Güney Kıbrısta mühimmat sandıklarının patlamasında 13 kişinin ölümünü anımsatalım. Genelkurmay Başkanı, Savunma ve Dışişleri bakanları istifa etmişlerdi. Evet, Rum sorumlularda onur vardı!

\n

Gerçekten çok özel bir komutanımız var. Ağlaklığı bırakıp artık güleriz ağlanacak halimize demek, galiba daha doğru olacak

\n

***

\n

Gün geçmiyor ki tüm sınırlarımızdan ölümhaberleri gelmesinŞehitlerimizin yanı sıra Ege Denizinde de insan kaçakçılığının facia ile sonuçlandığı bildirilmesin.

\n

İzmir Ahmetbeylide aralarında üçü bebek, 18 çocuğun bulunduğu 61 yabancı kaçak, teknenin batması sonucunda öldü. 46 kişi kurtuldu. Ceviz kabuğu gibi bir teknenin deposuna sardalye balığı gibi istif edilmiş 107 kişi Neredeyse İzmirde körfez vapurunun yolcuları kadar bir insan topluluğu bir ceviz kabuğunun deposunda!

\n

Bu olaydan bir gün sonra biri Çanakkale, ötekisi Marmariste de iki tekne daha su alıp batmak üzereyken 36 kaçağın imdadına Sahil Güvenlik görevlileri yetişti.

\n

Doğudan batıya kadar teröristlerin; füze; silah, uyuşturucu, içki, sigara, insan kaçakçılarının cirit attıkları; sınırları kevgire dönmüş bir ülkede insanların yaşam güvenliğini hangi hükümet sağlıyor acaba?

\n

Yunanistan kaçak insan ticaretine karşı Türkiye sınırına, kilometrelerce tel örgü çekmeye başladı. Bu masrafın karşılanmasını Avrupa Birliğinden istedi. Bence Atina, Brükselden değil, masrafın karşılığını Ankaradan istemeli

\n

\n\n\n

\n\n\n

Mülkiyeli, kadim, Ankara çıkışlı meslektaşım, bir arkadaşım olarak bir konuyu danışmak istiyorum.

\n

Bilirsin Eskiden, genelde akşam gazeteleri olağanüstü bir haberi sürmanşeteçıkartırlardı. Fransızcadan dilimize geçen bu sözcük üst başlıkanlamına gelirdi. Artık bu olgu bugün, eski deyimiyle ahval-i adiyedenoldu.

\n

4 Eylül sabahı gazeteleri okurken sıra Sabaha geldiğinde şaşırdım. O gün Sabahın sürmanşetinde!” “Nikâhtan 9 ay sonra düğün”, “Tarkanın konserinde Kıvanç şov”, “3’üncü köprüye ilk kepçe vuruldu”, “Fenerbahçede son karar Meirelesgibi resimli haberler vardı.

\n

Oysa o gün Beytüşşebapta 10 Mehmetçik şehit edilmişti. Sabahta ise bu haber sayfanın en dibinde 1.5 sütuncuğa, Misliyle ödedilerbaşlığı altında verilmişti. Birkaç Mehmet öldü diye TBMM toplanmaz!diyen AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü olan o zatı muhterem mi Sabahı yönetiyor? Başbakan yalakalıksözcüğünü bu haber için kullanmış olabilir mi?

\n

Bu haberin bir asker çocuğu olarak senin de kanına dokunduğuna eminim! Görüşmek üzere Sevgiler

\n

\n\n\n
\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları