Şükrü Bey

02 Temmuz 2012 Pazartesi
\n\n\n

CHP içinde, partinin Suriye konusunda da AKPnin peşinden sürüklenmesini isteyenlerin varlığından söz ediliyor:

\n

CHPde, Suriye sorununa şahince bakanların başını Şükrü Karaca çekiyor.

\n

Şükrü Karaca kim?

\n

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun danışmanı. Onu ilk keşfeden 1996da Mümtazer Türköne olmuş ve onun aracılığıyla Şükrü Karaca dönemin DYP Genel Başkanı ve Başbakan Tansu Çillerin danışmanlığına getirilmiş.

\n

Şükrü Karacanın, 2007de AKPden Tokat milletvekili aday adayı olduğu dönemde de gazetecilereTayyip Beyin liderlik sezgilerine güveniyorumdediği de biliniyor.

\n

Şimdi de Kemal Beyin sezgilerine güveniyor olmalı. Danışman seçtiğine göre, Kemal Bey de Şükrü Beyin...

\n

\n\n\n

Linyitler de Gidiyor

\n\n\n

Yine torba yasa, yine Mecliste bir gece operasyonu: Devletleştirilmiş ve devlet eliyle işletilecek madenler kapsamına alınmış olan linyit sahaları özelleştirilebilecek...

\n

Türkiye Maden İşçileri Sendikası ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası, TKİnin elinde bulunan ve yerli kaynak niteliğiyle ülkenin enerji güvenliğinin stratejik güvencesi durumunda olan linyit sahalarının altüst edileceğinden kaygılı:

\n

Böylece; ülkemizin yüzde 20-25 oranında elektrik ihtiyacını karşılayan bu linyit sahalarının, havzalarının yerli-yabancı tekellerin arzuları doğrultusunda satılmasının önü açılmıştır. Söz konusu torba yasayla özelleştirme kapsamına alınan termik santrallarla birlikte Muğla (Yatağan-Turgut, Milas-Ören), Manisa (Soma), Ankara (Beypazarı-Nallıhan), Bursa (Orhaneli, Keles), Sivas (Kangal), Bingöl (Karlıova), Konya (Ilgın), Bolu (Göynük), Çanakkale (Çan), Çorum (Osmancık-Dodurga) illerimizde bulunan ve elektrik enerjisi üretiminde stratejik öneme sahip onlarca linyit sahası ruhsatı ve milyarlarca ton linyit rezervi yerli ya da yabancı tekellerin eline geçmiş olacaktır.

\n

Madencilerin sendikası ve odası, her ne kadar Enerji, herkes için en vazgeçilmez bir yaşam-insan hakkıdır. İnsanların enerjiye ulaşmasını temin etmek ise kamusal bir sorumlulukturdiye uyarsa da, AKP yine bildiğini okuyacak, yoksula iki torba kömür karşılığında yeni linyit zenginleri yaratacak...

\n\n\n

İleri Demokrasi Kanıtı

\n\n\n

Meslek büyüğümüz Orhan Erinçin belgeliğinden bir tarihi ileri demokrasikanıtı. 15 Mayıs 1960 tarihini taşıyan resmi belgenin altında dönemin Antalya Valisi Hadi İntepenin imzası var. İstanbul Valiliğine yazılmış:

\n

7468 sayılı kanuna (Tahkikat Komisyonunun yetkilerini genişleten yasa) muhalefet şekilde Serik kazasında siyasi mahiyette toplantı yapmak, resim çektirmekten maznunlar Muammer Aksoy ve 18 arkadaşı hakkında yapılmakta olan hazırlık tahkikatının selametle intica-ı bakımından tahkikatla ilgili her türlü neşriyatın haber, resim, röportaj, fotoğraf ve yazıların, karikatürün menine Antalya Sulh Ceza Mahkemesinin 15/5/1960 gün ve bila sayılı kararı ile karar verilmiştir.

\n

Demokrasiye sığacak gibi değil yani. Muammer Aksoy tutmuş, iktidardaki Demokrat Partiye karşı siyasi toplantı yapmış, dahası, üstüne bir de 18 kişi ile birlikte fotoğraf çektirmiş!

\n

Demokrat Parti ile övünen AKP, o unutulmaz ileri demokrasigünlerini bir kez daha yaşatıyor bizlere. Bu yüzden hayır dua aldıklarından, her tuttukları da altın oluyor zaten.

\n\n\n

Parti İçi Eğitim

\n\n\n

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, parti içi eğitimin önemine dikkat çekiyor:

\n

Partimiz, Cumhuriyeti kuran bir parti olmanın yanında aynı zamanda, eşitlik, dayanışma ve toplumsal adaleti sağlayarak, sosyal devleti güçlendirerek toplumu değiştirme iddiasında olan sosyal demokrat bir parti.

\n

Bu nedenle üyelerine bu değerleri aktarmak ve benimsetmek yanında, parti içinde emeğe ve herkesin yeteneğine saygı göstermeyi de bir değer olarak yüceltmek zorunda. Partide yükselme, kayırma ve icazete değil, harcanan emek ve gösterilen çabayla ölçülen bu temel değerlere dayandırılmalı.”

\n

Eğitimin sonunda beklenenin, davranış değişikliği olduğuna vurgu yapıyor Perihan Sarı:

\n

İnsanın insanlaşmasını sağlayacak bir değişime vurgu yapmak, parti eğitiminin amacını daha iyi tanımlıyor. İnsanlaşmış insan; direnmesini bilen, kişilikli, gururlu, insan onurunun farkında olan insan; bilimselliğe yönelmiş, aklını bilimsel bilgi ile yönlendiren, kendi geleceğini belirleme iradesini elinde tutan insan; ülkesini, halkını, örgütünü, yoldaşını sevebilen/seven insan; sorumlu ve bilinçli, başkalarının hak ve çıkarlarını da gözeten, inançlara ve değerlere saygılı, yurttaş olabilen insan. İçinde bulunduğu koşulları sorgulayan, çözüm öneren; özgüveni yüksek, yol gösterici, inandırıcı ve çevresine güven veren insan; toplumu değiştirme hedefi, yeni bir toplum tasarımı olan ve topluma umut veren insan.

\n

CHPde parti okulunda gerçekleştirilecek ve gerçekleştirilmekte olan kurumsal yapı, işte bu dönüşümü sağlamayı amaçlıyor.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları