Hedef Büyük Kürdistan

09 Temmuz 2012 Pazartesi

Emekli diplomat-yazar Daver Darendeye göre, Ortadoğuda Kürt birliğine doğru gidiş hızlanıyor. Küresel güçlerden destek gören Kürt diyasporası giderek güçleniyor. Türkiye topraklarını da kapsayan, ABDnin bölgedeki en güvenilir müttefiki olacak bir Kürt devleti kurgulanıyor. Suriye de, Ortadoğunun yeniden biçimlendirilmesinde odak noktada:

Kuzey Iraktaki oluşumdan sonra, Suriyede dıştan destekli Kürtlerin de Kürt sorununda anahtar rolünü üstlenmesi beklenmelidir. Böyle bir oluşum yakın bir gelecekte Suriye Kürdistanının doğmasına yol açacaktır. Suriyeden sonra, son aşamada, Türkiyeden koparılacak topraklar Kuzey Iraktaki oluşuma eklenerek gelecek için düşünülen Büyük Kürdistan projesi tamamlanmış olacaktır.

Unutulmamalıdır ki, Suriyede kurulması öngörülen tampon bölge1992’de Irakta Türkiyenin göz yumması sonucu kurulan tampon bölgenin bir benzeri olacak, bu durum ülkemizin üniter yapısını tehdit ederken ilerde daha büyük tahribatlara yol açacaktır.

Darende, Türkiye toprakları üzerinde bir özerk Kürt yapısına olanak tanımanın da, Sevr Antlaşmasını hortlatmak anlamına geleceğinin özenle altını çizmek gereğini duyuyor.

Haklı da... Ülkenin başında 10 yıldır Türkiye Cumhuriyeti ile sorunu olan bir kadro var. Kuruluş felsefesiyle, kurumlarıyla, anlaşmalarıyla 1923 Cumhuriyetinin kökten dönüştürülmesi gerektiğine inanan bir kadro bu. Suriye ile bunalım dahil, bu hedefe varmak için her türlü fırsatı kullanıyor. Durmuyor, yoluna devam ediyor.

TRT Köşesi

 

İbrahim Şahin başına geldi geleli TRT özelleştirilmeden özelleştirildi. TRTnin yayıncı ve haberci kadroları tasfiye edilirken dışarıya, yandaşlara özel iş verme neredeyse olağan bir uygulama haline geldi.

Son örnek, CHP milletvekili Erdal Aksüngerin soru önergesine TRTnin verdiği yanıtla ortaya çıktı. AKP kurucularından ve MYK üyelerinden Ayşe Böhürlere, sahibi olduğu Ajans Y Medya şirketi üzerinden, TRTde son 4 yıldır yapılan programlar için 5 milyon 300 bin TL (eski parayla 5 trilyon) ödenmiş.

Hey maşallah!

Tak türbanı, gir AKPye, ol milletvekili, kur şirketi, dön köşeyi.

Garibana kömür, Böhürlere milyonlar...

Garibin bu dünya ile işi ne zaten, öte dünyada cennete gidecek ya, yeter

Kaygı

Yeni Terörle Mücadele Yasası sonrasında milletvekillerinin tahliye beklentisini, ilgili davaları yakından izleyen hukukçulara sorduk. TBMM Başkanı Cemil Çiçekin Ümit ederim yargı yasamanın verdiği mesajı almıştıraçıklamasının ters tepmesinden kaygılıydılar.

Çiçekin sözlerinin yargıçlarcayargıya müdahaleolarak algılanabileceği üzerinde duruyorlardı.

Kamuoyundaki genel beklenti ise, tahliyeler olacağı yönünde.

\tCillop

Samsunda insancıklarımız öldü, bir haftada unutuldu gitti.Kimdir felaketin sorumlusu?diyen yok.

Oysa İnşaat Mühendisleri Odası, Samsunda yine 9 kişiyi yutan Mert Irmağı yatağında 1967de de benzer bir taşkın sonucu 102 binanın yıkıldığını, ancak bu acı deneyime karşılık dere yatağının yanlış planlamayla imara açıldığını 2008’de Samsun Kent Sempozyumunda belirlemişti. Oysa, Samsundaki TOKİ konutları sanki inadına yaparmış gibi, dere yatağına yaklaşık 30 metre uzaklıkta inşa edilmişti.

Hepimiz biliyoruz ki, eski TOKİ Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar cillop gibiiş yapmakla övünür.

O cillop gibi işi; Samsunlular hem yaşayarak, hem de ölerek öğrendi.

 

Ülkücülere Özel Af

 

CHPli Musa Çam, Meclis kürsüsünde. Konu, geçmişte katliam yapmış ülkücülere af öngören yargı paketi:

12 Eylül 1980 öncesi DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler öldürüldü. Bunun katili uzun yıllar bulunamadı. Sonra, Kuşadasında milli parkta Ünal Osmanağaoğlu adında bir katil yakalandı, tutuklandı ve bugün tutuklu. Ankarada 7 tane öğrenci Haluk Kırcı tarafından boğularak öldürüldü.

Bu getirilen madde değişikliği, bu katillerin dışarıya çıkartılması için özel olarak düzenlenmiş olan bir maddedir. Ankarada 7 tane öğrenci, aileleri Anadolunun değişik yerlerinden göndermişler çocuklarını, üniversite okutuyorlar ama o üniversite okuyan çocukları, tanımadıkları, bilmedikleri, hiç ilişkisi olmayan Haluk Kırcı tarafından evleri basılıyor, tellerle öldürülüyor arkadaşlar.

Türkiye işçi sınıfına önemli hizmetler yapmış bir konfederasyon genel başkanının tanımadığı, bilmediği, sipariş üzerine gönderilen bir katil tarafından öldürülmesi ve uzun yıllar devam etmesi ve şimdi de zamanaşımına uğratılması ortadayken şimdi bir kanun düzenlemesiyle beraber af getiriliyor. Lehte bir kanun ve bununla beraber erken tahliye getiriliyor.

Bunu kabul etmek mümkün değildir. Vicdanlarınıza sesleniyorum, yapmayın, bir katilin erken tahliyesine oy vermeyin ve karar vermeyin arkadaşlar.

O gün vicdanlar sustu. Tıpkı o öldürümler gerçekleştirilirken olduğu gibi...



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları