Ana EksenOkullarKiralanacak

15 Eylül 2012 Cumartesi
\n\n\n

CHPden Gülseren Onanç, Sezgin Tanrıkulu, Rıza Türmen, Burhan Şenatalar; CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun da bilgisi içinde,liberal sol aydındiye tanımlanan Mithat Sancar, Osman Kavala, Fuat Keyman, Cengiz Çandar gibi isimlerle görüşmüşler, Kürt sorununa çözümaramışlar.

\n

CHP sözcüsü Haluk Koça sorduk, Görüşme, CHP adına resmi bir temas mı?”. Kendileri görüşmüşler, resmi olan görüşmeleri zaten ben açıklıyorumdemekle yetindi. Görüşülen isimlerin CHPye ve genel olarak Cumhuriyet ilkelerine bakışı belli değil mi?diye sorduk. Haluk Koç, şu yanıtı verdi:

\n

Kendilerine göre Cumhuriyeti yorumlamak isteyenler, CHPye yol yöntem tarif edemez, hedef gösteremez. CHP, onların çizgisinde giderek bir değişimi yaşamış olamaz. CHP, ana eksenini, mücadele noktalarını, dünya görüşünü koruyarak, değişen dünya koşulları ile yüzleşerek yoluna devam eder. Ana ekseni, omurgayı, akış yönünü sarsmadan, tartışmadan, tartıştırmadan... Ama bir toplumsal muhalefetin geniş zeminde oluşturulabilmesi için de ana ekseni kabul eden, ama değişik dünya görüşünde olan insanlarla teması, toplumsal muhalefete katılma yolunda açık tutar.

\n

CHPde ana ekseniherkes kendine göre yontuyor biraz...

\n\n\n\n\n

Resmi Gazetede, 8 Eylülde yayımlanan bir yönetmelik ile okullardaki eğitim öğretim hizmetleri dışındaki alanlar ile hizmetlerin işletilmesi yüklenicilere bırakıldı. Milli Eğitim Bakanlığının ilgili yıl bütçesinde yer alan yatırım giderleri toplamının yüzde ellisine kadarını kira gideri olarak ödeme olanağı da getirildiğinden, bundan böyle okul binası yapımı yerine kiralama yöntemine başvurulacak.

\n

Yandaşa, kandaşa yeni ekmek kapısı açmak istiyorlar ama...

\n

Benzer bir uygulamayı Sağlık Bakanlığı, sağlık tesislerinde başlatmıştı. Türk Tabipleri Birliği de, uygulamayı Danıştaya götürmüştü. Danıştay 13. Dairesi, Ankara-Etlik, Ankara-Bilkent ve Elazığdaki Kamu Özel Ortaklığıyöntemiyle açılan sağlık kampusları ihalelerinin yürütmesini durdurmuş, uygulamanın anayasaya aykırılığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.

\n\n\n

Avrupadan Gelen Basınç

\n\n\n

Çeşitli illerden insanlara rastladık son günlerde. Hemen hemen aynı izlenimleri aktardılar:

\n

Bir başka hava esmeye başladı. Halk genel gidişten rahatsız. Çocuklarının eğitimi ile çok uğraşıldığından yakınıyor. Uygulanan dış politika ile ülkenin tehlikeye sokulduğunu düşünüyor. Terörün bitirilemediği, aksine azdırıldığı kanısında.

\n

AKPnin sık sık anket düzenlediği bilinir. Recep Tayyip Erdoğanın son günlerde artan gerginliğinin ardında yatan bir neden mutlaka olmalı...

\n

Başta CHP, muhalefet, bu gelişen havadan yararlanabilecek mi, Avrupa üzerinden gelen yüksek basınç bizi de etkileyecek mi?

\n

Baksanıza, Fransanın ardından İtalyada da solun başarı elde edeceğine ilişkin haberler geliyor. İtalyada yapılan son bir anket, gelecek yıl baharda yapılacak seçimlerde merkez sol demokratik partisinin yüzde 27 ile birinci olacağını, Berlusconinin oylarının yüzde 25ten yüzde 19.8e düşerken iş ve banka çevrelerinin teknokrat Başbakan Mario Montiyi Merkez Birliğine çağırmakta ısrarcı olduklarını ortaya koyuyor.

\n

Avrupa, Sarkozynin, Berlusconinin akıl tutulmasından sıyrıldı. Sıra bize gelmeli...

\n\n\n

Ehliyet

\n\n\n

Sultanlar, hep ehliyetli kişilerle çalışır.

\n

Talebeleri intihapla alakalı bademciğin şoför ehliyeti vardır örneğin.

\n

Erkânı harbiye reisinin de, dava ehliyeti vardır. Sultan buyurdu mu, açar davayı, süründürür.

\n\n\n

Ev Taşıma

\n\n\n

Evime geldim diyerek AKPye balıklama dalan eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Soylu Süleymanın, DP 5. olağanüstü kurultay konuşmasından bir bölüm:

\n

Başka otağımız, evimiz, şemsiyemiz, çadırımız yok başka, burası DPdir.

\n

Ben kıratla doğdum, kıratla büyüdüm, kıratla yaşayacağım, sonuna kadar da yaşayacağım.

\n

Siyaset zor bir iştir, biz ahlaklı siyaset dedik.

\n

Soylu Süleyman, yaptığı zor işi sürdürüyor, ahlakı ile birlikte evini de AKPye taşıyor.

\n\n\n

Suç

\n\n\n

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sevinç Özer hakkında türbanlı öğrencilerinkendilerini aşağıladığıyönündeki yakınmaları üzerine soruşturma açılmış ve kendisi görevden uzaklaştırılmıştı.

\n

Prof. Özer hakkında bir soruşturma daha açılmış. Gerekçe, Batı Dilleri ve Edebiyatları programında bulunan mitler ve edebiyatdersindeAdem ile Havvaya mitdemek,Darwin teorisinin bu miti çürüten ilk bilim çalışmalarından biriolduğunu söylemek...

\n

21. yüzyılda üniversitemiz bu durumda.

\n\n\n

İntibak

\n\n\n

AKP, sigortalı emeklilerin arasında maaş haksızlığını gidermek savıyla sözde bir intibak, yani uyum yasası çıkardı.

\n

Aradan birkaç ay geçti, AKPnin uyduramadığı ortaya çıktı. 2 milyonu aşkın emeklinin maaşlarını yanlış hesaplamışlar. Bir kısmına fazla vermişler, bir kısmına hiç vermemişler.

\n

Dört dörtlük medrese yasasında eğitimi yaptıkları gibi, emekli maaşlarını da çorba etmişler!

\n

Şimdi düzelteceklermiş.

\n

İnansak mı?

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

IMF Defteri 27 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları