Hilmi Türkay

Uzatmalı Gece

09 Mayıs 2013 Perşembe

Üç kulvarda yürümenin önemli olduğu kadar zorlukları da vardır. Gün gelir iflas bayrağını çekebilirisiniz. Sakatınız, cezalılarınız olur, yorgunluk başgösterir, temponuz düşer... Fenerbahçe bu sezon üç kulvarda yürüyen tek takımdı. Övgüyü hak etti. Ligi, kupayı bir tarafa bırakalım, Avrupada işler yolunda gidince birden ümitlendik, hele hele çeyrek finali gördükten sonra yarı final, final hesapları yapmaya başladık. Olmaz diye bir şey yok. İstedik, arzuladık gerçekleştiremedik. Nedeni; kadro yetersizliği ve tecrübesizlik. Başlangıçta yöneticiler de düşünmediler buralara ulaşacaklarına. Eğer inanmış olsalardı kadroya daha akıllı transferler yapabilirlerdi. F.Bahçe son iki yıla kadar transferde hep flaş takım olmuştur. Aziz Yıldırım’n cezaevine girip çıkmasından sonra kulüp uzun süreli bir sessizlik yaşadı. Bu dönemde ekonomik krizden söz edildi hatta bazı branşlarda kısıtlamalara dahi gidildi. Sarı - Lacivertliler bu sezon bitmeden yine eskiye dönüşün sinyallerini veriyor. Futbol başta olmak üzere her spor dalında transfer çalışmaları başladı. Bu acil harekatın çünküsü var o da; Galatasarayın futbolla beraber rakibine karşı diğer branşlarda da üstünlük kuruyor olması.

\n

Buna bir örnekleme yapayım. En son yapılan kürek yarışlarında G.Saray, F.Bahçeye karşı ezici üstünlük sağladı, belki de ilk kez aralarında büyük puan farkı oluşurken, madalyaları bir bir topladılar. Kadınlar basketbolda üç takviye yapıldı, yine kadınlar voleybolda takımın başına İtalyan coach Marcello Abbondanza geldi. Futbol için Emenike ismi yazılıyor, ne kadar doğru bilemem. Daha önceleri de adı anılmıştı Sarı - Lacivertlilerle. Alper Potuk için Aziz Yıldırım Eskişehir Başkanı Halil Ünala Hiç bir yere söz verme demiş. Daha birçok haber okuyorum, aslı astarı olmayan bu isimleri yazanlar her zaman ki gibiYa tutarsanın peşinde. Biz prensip olarak transferler gerçekleşmeden hiçbir ismi dikkate almıyoruz.

\n

1-1’in rövanş gecesi

\n

Bilindiği gibi Eskişehirdeki maçta taraflar birbirine karşı üstünlük sağlayamamış, attıkları birer golle sahadan berabere ayrılmışlardı. Avrupa ve lig gidince ne futbolcudan ne de taraftarlardan iştahlı tablo beklemek imkansız gibi bir şey. Düşünün hedefe giderken bir anda tepe taklak oluyorsunuz. Moraller otomatikmanbozuluyor. Dün gece hem sahada hem tribünlerde buna tanıklık ettim. Fenerbahçe tarafından 29 yıl alınamayan bu kupa nihayet geçen yıl alınmıştı. O zamanlar süre Acaba almak mı istemiyorlardiye düşündüğüm olmuştu. Çünkü süreç çok uzundu. Taraftar maça aşırı ilgi göstermedi. Gelmeyenler pazar hazırlığı yapıyor olabilir. Lig bitmiş olsa da derbilerin heyecanı başkadır.

\n

Necati ve Alper Potuka edilen küfürler aşırı derecedeydi. Olmaz, ayıp... Unutulmamalı ki Alper F.Bahçenin transfer listesinde. Saygı duruşunda yine densizlik yapıldı. 1 dakika tahammülümüz yok. Futbol daha çok hücum üzerine kuruludur. Gol zaten başka türlü olmaz. Ancak Fenerbahçe öncelikle yan pas yapmayı tercih ediyor. Tamam bu da geçerli ama çok abartıya kaçıyorlar. Dün gece yine öyle oldu. Rakip başlarda olumlu işler yaptı. Kaleci Volkan ile Kırmızı - Siyahlı futbolcular birçok kez karşı karşıya kaldı, birinde ise golü buldular. Tellonun vuruşunda tüm Sarı - Lacivertli oyuncular ceza sahası içindeydi. Neye yarar ki Telloyu tutan biri olmadıktan sonra? Adam fotoğraf çektirdi sanki. Webo‘nun golü hazırlanış itibariyle kusursuzdu. Bazı şeyler istenince oluyor, yeter ki gayret edilsin... 90 dakikanın üstünü yok, uzatmalara geçiliyor. 15er dakikalık iki periyotta yine gol sesi çıkmıyor. Sıra geliyor penaltı atışlarına ve gecenin galibi Sarı - Lacivertliler oluyor...

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

10 yıl oldu! 27 Mayıs 2024
Heba olan 1 yıl daha 13 Mayıs 2024
Bu iş bitti! 7 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları