Hilmi Türkay

Böyle Şampiyon Olunmaz

23 Nisan 2011 Cumartesi
\n

\n\n\n

ESKİŞEHİR - Yıl 1984... İşte Trabzonsporun şampiyon kadrosu: Şenol Güneş, Turgay Semercioğlu, Necati Özçağlayan, Bahattin Güneş, Şenol Ustaömer, Lemi Çelik, Osman Denizci, Hasan Vezir, Hasan Şengün, Serdar Bali, Güngör Şahinkaya, İsmail Hakkı, Kemal, K.Osman, Sinan, İhsan, Mustafa, Mehmet, Gökhan, LeventBaşkan: Mehmet Ali Yılmaz, teknik kadro: Ahmet Suat Özyazıcı (teknik direktör), İlyas Akçay (antrenör), Özkan Sümer (altyapı sorumlusu), Ömer Uzun (amatör takım çalıştırıcısı)… F.Bahçenin 5 puan önünde mutlu sona ulaşmışlardı. Bu tarihten önce başka lig şampiyonlukları yok mu? Var. Hem de çok. Ligde 3 kez arka arkaya da şampiyonluğu elde ettiler. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupasını da kazandılar.

\n

Yukarıdaki isimleri neden sıraladım? Çünkü bu futbolcular Trabzonsporun şampiyon olduğu son kadrodaydı. Bir daha Bordo - Mavililer kupayı kucaklayamadı, sevinç gözyaşlarını dökemedi, mutlu olamadı. Hele 1996 yılında Trabzonda F.Bahçeye yenilerek kaybettikleri bir maç vardı ki; Karadeniz ekibinin taraftarları hiç unutmamıştır bu karşılaşmayı. Ben de dün gibi anımsıyorum. Aradan yıllar geçti, 1984te dünyaya gelen çocuklar bugün üniversiteyi bitirdi, Trabzonspor aradaki süreçte bakırdan da olsa lig kupasını alamadı. Şimdi Trabzon kenti, Trabzona bağlı ilçeler, köyler, kasabalar yeniden şampiyonluk havasına girdi, her biri inanmış mutlu sona. Hem de o kadar hazırlanmışlar ki; dönüşü olmayan bir yoldalar. Kaşkollarını, atkılarını, bayraklarını sandıklardan çıkarmışlardı.

\n

Peki ya dün gece... Kimbilir belki de Eskişehir beraberliğini hiç hesaba katmamışlardı. Son 5 maçta aldıkları 1-0’lık galibiyetler, hep sancılı olmuştu. Çünkü üretken değillerdi. Bunun nedeni ise kötü futboldu. Atatürk Stadında bir kez daha yinelediler aynı oyunu. Gerçi son haftalarda zirvedeki takımlardan iyi futbol beklemek olanak dışı bir şey ama şampiyonluğu istiyorsanız ne yapıp edip, maçları kazanacaksınız.

\n

Trabzonspor, Eskişehir karşısında ne doğru dürüst mücadele etti ne koştu ne de gol aradı. Bunların hiçbiri olmayınca da çok önemli iki puan kaybetti. Baktım; maçtan sonra yine de bu skora sevinen Bordo - Mavili oyuncular vardı. Çünkü Eskişehirspor özellikle 2. yarıdaki futboluyla galip gelebilirdi. 90 dakikaya fazla eleştirim olmayacak. Eskişehirspor, daha diri ve daha akıllı mücadele etti. Üzüldüler, bu çok doğal. Kazanabilecekleri bir maçtı. Şimdi liderlik için F.Bahçeye şans doğdu. Zirve yarışı yeniden başladı. Gözler Bucaya çevrildi.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yanlış karar! 23 Nisan 2024
Yazık oldu! 19 Nisan 2024
Uyanış 15 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları