Aykut Küçükkaya

Papağan olmak!..

19 Kasım 2018 Pazartesi

Hareketli bir haftayı daha geride bıraktık. Geçen haftaya, Cumhuriyet’in “Andımıza hakaret” başlığıyla kamuoyuna manşetten duyurduğu haberi damga vurdu. Ankara’dan muhabirimiz Ozan Çepni, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın Öğrenci Andı’nı kaldıran yönetmelik maddesini iptal eden Danıştay’a açtığı temyiz davasının dilekçesine” ulaştı. Haber, dilekçedeki skandal ifadeleri gözler önüne serdi. Dilekçede “papağan gibi tekrar”, “çağdışı, faşist” gibi skandal ifadeler kullanıldı. Cumhuriyet’in manşetinin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli ve İYİ Parti lideri Akşener dilekçeye sert tepki gösterdi. MEB, siyaset dünyasında da yankı bulan haberimizin ardından kusurlu bulduğu 3 kişiyi görevden aldı. Tüm bu gelişmeleri okura duyururken MEB’deki o 3 kişinin “kimden etkilendiğini” düşündüm. Bu dilekçe, zaman zaman Andımızı konuşmalarında sert bir üslupla eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gözüne girmek için yazılmış bir başvuru olabilir mi? “Papağan gibi” ifadesi acaba o dilekçeyi kaleme alanlar için de geçerli olabilir mi? Bu soruların yanıtını okurumuza bırakıyorum.

Geçen haftanın en tartışılan konularından birisi de Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın, Atatürk’e kin kusan Kadir Mısıroğlu’nu ziyaretiydi. Cumhuriyet yazarları bu ziyaretin ne anlama geldiğini köşe yazılarında kendi üsluplarıyla değerlendirdi.

Diziler başlıyor
Çarşamba günü Ankara Temsilcimiz Sertaç Eş’in yazı dizisi başlıyor. Eş’in kaleminden “1986’dan 2016’ya FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’nde ördüğü ağı” okuyacaksınız. Bu dizinin ardından birbiri ardına yazarlarımız yeni yazı dizileriyle okuru selamlayacak. Ataol Behramoğlu, Enver Aysever, Barış Terkoğlu Cumhuriyet okurları için sahaya iniyor. Kasım ve aralık aylarında birbiri ardına yayımlayacağımız yazı dizileri, özel araştırma dosyaları Cumhuriyet’in olmazsa olmazı “özel haberciliğini ve fikri takipçiliğini” bir kez daha ortaya koyacak. Yazarlarımızın hangi konularla gazete sayfalarında olacağı okurumuz için de sürpriz olsun...

Hafta sonları renkleniyor...
Bu haftadan itibaren cumartesi ve pazar günleri renkli röportajlar ve keyifli yazılar gazetemizin sayfalarında daha sık yer alacak. Yazarlarımız ve muhabirlerimiz hafta içi siyasetten ve ekonomik krizden bunalan toplum için umudumuzu yeşertecek, hafta sonumuzu renklendirecek hayata dair yazılarla, röportajlarla okurun karşısına çıkacak.

'İmece' sürüyor...
Cumhuriyet’in gerçek sahibi olan okurlarımızın “Cumhuriyet İmecesi”ne verdiği anlamlı destek, gücümüze güç kattı. CUMOK’un çağrısıyla başlayan ve 30 Kasım’a kadar sürecek imecede son 12 güne girilirken kampanyanın daha da büyüyerek süreceğine inancımız tam.

Okurlarımızdan bir rica...
Yaklaşık bir ay önce gazetemizi siz değerli okurlarımıza ulaştıran dağıtım şirketi değişti. Okurlarımızdan “gazeteye ulaşamıyoruz” mesajları sıklıkla gelmeye başladı. Dağıtım şirketi tüm çalışma ekibiyle birlikte yaşanan problemleri gidermeye, çözmeye çalışıyor. Bu süreçte okurlarımız Cumhuriyet’e ulaşamadıkları satış noktalarını gazetemiz santralından yetkili arkadaşlarımıza telefonla bildirebilirler.

(0212) 343 72 74/ 20 hat,
dahili: 495-496  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bitsin bu işkence!.. 29 Kasım 2021

Günün Köşe Yazıları