Aykut Küçükkaya

Elinizdeki gazete...

26 Kasım 2018 Pazartesi

Bu köşeden değerli okurlarımıza her hafta bir yeniliği duyuruyorum. Aralık ayıyla birlikte iç sayfa mizanpajımızda değişikliklere gideceğiz. Arkadaşlarımız hazırlıklarını sürdürüyor. Cumhuriyet bir fikir gazetesi, iç sayfalarda da mizanpaj olarak bu ağırlığı hissettirmek istiyoruz. Bakalım “fabrika ayarlarına yeniliklerle geri dönüyoruz” cümlesiyle özetleyebileceğimiz yeni sayfa düzenimizi beğenecek misiniz?..
Özel haberlerle, araştırma dosyalarıyla okurun karşısına çıkan Cumhuriyet’in hafta sonuna özel sayfaları büyük ilgi çekti. Yazarlarımız Miyase İlknur, Enver Aysever, Mustafa Kemal Erdemol, Emrah Kolukısa’nın yazı ve söyleşileri, muhabirlerimiz Hilal Köse, Deniz Ülkütekin, Zehra Özdilek, Leyla Kılıç, Barış Önal’ın söyleşileri ile foto muhabirlerimiz Vedat Arık ve Kurtuluş Arı’nın fotoğrafları hafta sonuna renk kattı. Cumartesi ve pazar renkli sayfalarla okuru selamlamaya devam edeceğiz.
Türkiye’nin gündemi yerel seçimlere endeksleniyor. Cumhuriyet, haberleriyle bu sıcak gündemi tüm gelişmeleriyle okura duyurmaya çalışıyor. Ankara’dan Emine Kaplan’ın “89 sendromu” başlıklı manşeti, anketlerde gerileyen AKP içinde “sahada SHP’nin seçim zaferine benzer hava var” görüşünü yansıtıyordu. İstanbul’dan Ali Açar’ın “Barzani’ye sarıldılar” başlıklı haberi, MHP ile ittifak görüşmelerine sığınan AKP’nin Kürt oyları için IKBY’den destek istediğini ortaya koyuyordu.
Ankara Temsilcimiz Sertaç Eş’in hazırladığı “FETÖ TSK’yi Nasıl İşgal Etti” başlıklı yazı dizisi, TSK’ye yuvalanmış FETÖ’nün yöntemlerine ilişkin pencere açtı. Spor Servisi Şefimiz Arif Kızılyalın’ın “Cemaatten uzak dur” başlıklı haberi ise futboldaki cemaatçi yapılanmayı bir kez daha gözler önüne serdi.

Uğur Abi ne demişti?
Yeri gelmişken bir kez daha anımsatalım.
Gazetecilik evrensel bir meslektir. Kuralları açık ve nettir. Burada yinelemeye gerek yok...
Yabancı meslektaşlarım gazeteye röportaj için ziyaretime geldiğinde “Cumhuriyet sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en özel gazetesidir” derim. Kuruluşunda, Kurtuluş Savaşı’nın harcı vardır.
Cumhuriyet’in yayın çizgisi bellidir. Kimsenin gücü o çizgiyi değiştirmeye yetmez, zaten yetmedi de...
Kasap ya da hırdavatçı işletmek isteyen birileri çıkabilir. Ne kasaplığı biliriz ne de hırdavatçılığı. Bizim parayla, pulla işimiz olmaz. Biz yalnızca gazeteciliği biliriz. Bir de aydınlanma ışığımız olan Atatürk’ü!..
Zor günler geçirdik, ama Cumhuriyet’in emekçileri için öncelik hep gazete oldu. O yüzden yazarlarımızla, muhabirlerimizle, yazıişleri ekibimizle, tüm servislerimizle her gün Türkiye’nin en iyi gazetesini çıkarıyoruz.
Cumhuriyet’i Yunus Nadi kurdu, Nadir Nadi ve Berin Nadi kurumsallaştırdı. Başyazarımız İlhan Selçuk’un emanetidir bu gazete. O emanet şimdi Cumhuriyet Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanı, ağabeyim Alev Coşkun’un, değerli yönetim kurulu üyelerinin ve bizlerin elinde...
Habercilikten taviz vermiyoruz, değerli yazarlarımızın her dönemde korkmadan vurguladıkları “hukuksuzlukları” ele alan yazılarıyla daha da güçleniyoruz.
Cumhuriyet’in simge ismi Uğur Mumcu Ağabeyimiz ne demişti:
“Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz!..”
Cumhuriyet’in tarihini bilmeden, “yazar” olunmaz!..

GÜCÜMÜZE GÜÇ KATTINIZ
Cumhuriyet’in gerçek sahibi olan okurlarımızın “Cumhuriyet İmecesi”ne verdiği anlamlı destek, gücümüze güç kattı. CUMOK’un çağrısıyla başlayan ve 30 Kasım’a kadar sürecek imecede son 5 güne girilirken kampanyanın daha da büyüyerek sonlanacağına inancımız tam.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bitsin bu işkence!.. 29 Kasım 2021

Günün Köşe Yazıları