Aykut Küçükkaya

Bitmedi... Sürecek...

24 Eylül 2018 Pazartesi

Türkiye ve dünya gündemini gazetenin gerçek sahibi okurlarımıza en iyi şekilde yansıtmak için yoğun bir çalışma içindeyiz. Her gün sabah bayiden aldığınız Cumhuriyet’in Türkiye’nin en iyi gazetesi olması için emek veriyoruz. Yoruluyoruz, ama bu “tatlı bir yorgunluk...”

Manşette özel haberler
Geçen hafta muhabirlerimiz yankı yaratan özel haberlere imza attı. Ankara’da yargı alanındaki özel haberleriyle yakından takip edilen muhabirimiz Alican Uludağ, Saray’ın yargıcı” başlıklı haberiyle çok konuşuldu. Uludağ’ın haberiyle Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün yargıç kızının hızlı yükselişini okuduk. İstanbul’daki yargı muhabirlerimizden Seyhan Avşar ise farklı bir alanda “Devlet okulunda öğretmen borsası” başlıklı haberiyle eğitimde kanayan bir yaraya parmak bastı. Vedat Arık’ın Cumartesi Anneleri eylemindeki yine müthiş bir karesini gazetemizin manşetinden okurlarımızla paylaştık. Değerli yazarımız ağabeyim Özgen Acar’ın “İcradan satılık höyük” başlıklı yazısını ise manşetimizden duyurduk. Oğluna okul kıyafeti alacak gücü olmayan babanın bu nedenle yaşamına son vermesi Türkiyeyi sarstı, küçük İbrahim’in büyük dramını da kamuoyu Cumhuriyet’ten öğrendi.

Yeni yazarlarımızdan merhaba
Özdemir İnce, Adnan Binyazar, Yazgülü Aldoğan, Zafer Arapkirli ve Deniz Yıldırım geçen hafta okurlarımızla buluştu. Bu hafta da beş yazarımız Cumhuriyet okurlarına yazılarıyla “merhaba” diyor. Cumhuriyet’in olmazsa olmazı Kültür sayfasını ikiye çıkardık. Kültür dünyamızın saygın isimlerinden Hikmet Altınkaynak kültür sayfalarımızda okurumuzla buluşacak. Odatv’den yakından tanıdığınız ve cemaat kumpasında Silivri zindanında hapis yatan Barış Terkoğlu gençliğiyle bize güç katacak. Prof. Dr. Örsan K. Öymen ve Bartu Soral’ın uzmanlık alanlarında kaleme alacakları yazılarıyla okurlarımızın ufkunu daha da açacaklarına inanıyorum.
Ve Zülal Kalkandelen... Cumhuriyet’in kadın yazarlar kadrosuna katılan Kalkandelen’in yazılarını merakla bekliyoruz. Kalkandelen vegan yaşamdan siyasete, hayvan haklarından dünya politikasına geniş bir yelpazede haftada iki gün sayfalarımızda olacak.

Cumhuriyet’e 3 ödül...
Yeni yazarlarımız okurla buluşurken, muhabirlerimiz gündeme dair önemli haberlere imza atarken Cumhuriyet ailesi bu hafta üç ödüle layık görüldü. Foto muhabirliğinin zirvedeki ismi Vedat Arık, Cumartesi Anneleri’nin polis müdahalesiyle engellenen 700. haftasında belleklere kazınan fotoğrafıyla Musa Anter Gazetecilik Ödülü’ne değer görüldü. İzmir’de başarılı haberlere imza atan arkadaşımız Hakan Dirik de kaleme aldığı “Lozan’ın aslını getirin” haberiyle Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması’nda “Hande Mumcu Özendirme Ödülü”nü kazandı. Gazetemizin çevreye olan duyarlılığı ise emeğin başkenti Zonguldak’tan bir ödül getirdi. Çatalağzı Belediyesi ilçedeki termik santralların doğaya ve insana verdiği zararın kamuoyuna duyurulmasındaki katkıları nedeniyle gazetemize bir teşekkür plaketi verdi. Bizleri gururlandıran arkadaşlarımızı ve ekibimizi kutluyor, daha nice ödüllü fotoğraflara, haberlere imza atacaklarını biliyorum...

Ekonomi Şehriban Kıraç’a teslim
Gazetemizin Ekonomi Servisi Şefliği’ni bugünden itibaren Şehriban Kıraç üstlenecek. Kıraç da Cumhuriyet’te yetişen bir isim. 12 yıldan bu yana Ekonomi Servisi’nde muhabirlik-editörlük yaptı, önemli haberlere ve röportajlara imza attı. Kıraç her hafta imza attığı söyleşilere yine devam edecek. Bugün de sayfalarımızda Kıraç’ın Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Ali Koç’la Almanya’da yaptığı röportajı büyük bir keyifle okuyacaksınız. Kıraç’ın ekonomi sayfalarımızda hem Türkiye hem dünya ekonomisini okurlarımıza en iyi şekilde yansıtacağına inancım tamdır...  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bitsin bu işkence!.. 29 Kasım 2021

Günün Köşe Yazıları