'Biji Başkan RTE'

21 Şubat 2013 Perşembe

TVde Bekir Bozdağ konuşuyor... Bizim başkanlık anayasası önerimiz, ABD başkanlık sisteminden daha güçlüdür, diyor. Belki de bizlerle alay eden bir gülmeyle... Ve sürdürüyor: Bakın, Obama esir alınmış durumda Meclis tarafından, ona zavallı deniyor!

\n

Erdoğanın yeni anayasa taslağında ise böyle bir olasılık sıfır, tam tersine RTE Meclisi esir alabilir ve zavallı duruma düşürebilir. Peki Mecliste kim var? Milletvekilleri! Onar da kim!? Bu anayasa taslağının, dünyada eşi benzeri yok! Sadece RTEnin kafa ve düşünce biçimine göre özenle kesilmiş, biçilmiş, tasarlanmış! Uygulamada dünyada en dikta yönetimine rahmet okutur.

\n

Kürt meselesi / RTE anayasası, birbiriyle tam ilişkili. Burada önemli olan RTE anayasası. Kürt meselesi ise bu anayasanın kabulüne bağlı. RTE için önemli olan kendi anayasa taslağıdır yoksa Kürt meselesinin çözümü değil. Bu anayasayı sadece ve sadece Aponun desteği ile gerçekleştirebileceğini sandığı için Kürtleri, hak ve özgürlükler vereceğim diye bağlıyor.

\n

Kürtlerin ise umurunda değil, RTE diktatör olurmuş... Konunun o yönü Türkleri ilgilendiriyor! Kürtleri ilgilendiren tek yön ise yeni anayasada milliyetçi kimliklerini güçlendirecek ifadeler, anayasal haklar, özerklik vb... Bunları elde ediyorlarsa eğer yaşasın Kürt dünyası, batsın Türk dünyası! BDP lideri Demirtaş ne demişti: En yakın olduğumuz parti AKP.

\n

Söyleyelim hadi: BDP-PKK, Kürt milliyetçiliği ve özerkliği için şeytanla bile yatağa girer.. Bırakın AKPyi..

\n

Mesele bu kadar basit.

\n

***

\n

BDPnin kendisine solcudiyen Türkmilletvekilleri var. Şüphesizsolcu Kürtler de var. Şimdi bunlar RTE ile pazarlığa oturmuş durumda.

\n

Pazarlığın denklemini size açıklayayım: Kürt milliyetçiliğine ne kadar çok hak ve hukuk; RTEye de o kadar çok dikta-yönetim yetkileri. Sözde solcular, enine boyuna yasal bir diktatör yaratmak için müzakeredeler.

\n

Medyadaki bazı köşelere bakıyorum, oralarda da RTE çözümüne destek var. RTE-Apo müzakeresinden çıkacak çözüme boyunlarını uzatmış durumdalar.. Bu solcuyazar-gazetecilerin örneğin RTE anayasasına bir itirazlarını görmüyoruz. Başkan RTE”’yi öpüp başlarına koyacaklar. Haydi hayırlısı!

\n

Etnik temelde bir çözüm, yani Kürtlere verilecek milliyetçi haklar ile aslında ister istemez bölünme gerçekleştiriliyor. Bunu görmeyen kördür. Etnik çözümün anlamıetnik bölünmedir. RTEnin pazarlığını yaptığı anayasa taslağı da bir bölünme anayasasıniteliğini taşır.

\n

Nilgün Cerrahoğlu, Düşünür Fernando Savater: Özerklikle milliyetçilik yumuşamadı, bilendi başlıklı yazısında, (7 Şubat 2013) İspanyanın en tanınmış filozofunun düşüncelerini aktardı. FilozofAyrılıkçılık, bölgecilik ve bölgesel milliyetçilik konularını fırsatçı bir hastalık olarak tanımlıyor ve bu hastalığın zayıflayan organizmalara saldırdığını söylüyor. İspanya, özerklikler devletinden, milliyetçilikler devletine dönüşmüş.

\n

Bu saptama Türkiye için daha da geçerlidir! Etnik temelde çözümün varacağı nokta, bu isterse Irak Kürdistanını da kapsasın, kesin ayrılıktır. Bence herkes bilerek bu ayrılığın değirmenine su taşıyor. Bunları yazıyorum, açıkça her şeyi tartışalım diye!

\n

***

\n

RTEyi hayatının en zorlu ayları bekliyor. Sadece AKP seçmeninin önemli bir kesimi değil, ikna edemeyeceği kitle..

\n

Milletvekilleri dahil, yakın çevresini iknada büyük sorunlar yaşayacaktır. Örneğin Abdullah Gülün, kendisine yakın bir siyasal konumda yer almasını önleyecek her türlü önlemi de alıyor. RTE anayasasına eklenecek bir madde ile başkanlık seçimlerine girmesi bile engellenmek isteniyor. Pollack, RTEye anket yapan kuruluş, eğer RTE başkan olursa başbakan kim olsun diye anket hazırlamakta ama önerdiği isimler arasında Gül bulunmuyor.

\n

RTE dışarıdan gelen örneğin Kurtulmuş ve S. Soylu (“Erdoğan gönüllerin ilelebet ve ebedi lideridir sözleriyle yağcılığı doruklara tırmandıran) gibilere önemli roller hazırlıyor.

\n

Bir şey daha: Cemaat de RTEnin başkanlığına karşı. Problemi çok RTEnin. Bence bu işten vazgeçecek!!!

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları