3 Boş Koltuk - 5Gücün Altında Büyüme

18 Aralık 2011 Pazar
\n

Bugün Cemaatingüce sığınmapolitikasına değineceğim. Bu, F. Gülenin temel siyasi-sosyal büyüme politikasıdır. 8 Haziran 2010 tarihli “Otoriteye Boyun Eğ yazımda bunu yazmıştım. Boyun eğmeyi, içinde yaşadıkları ortamdaki en büyük otorite ile uyumla yaşamak olarak algılayın! Hoşgörü sloganlarının anlamı da budur: Rakipleri bertaraf etme politikası: Ben o kadar tehlikesizim ki!.. Barış içinde beraber yaşayalım.. Tabii, onların belirledikleri bir zamana kadar.

\n

Cemaatin dünya karargâhı ABDdir! En büyük uyumu da ABD ile gösterir! F. Gülenin ABD aleyhine tek sözünü bulamazsınız! ABD ile uyumu, ABD ve dünyada rahat faaliyet gösterme ve büyüme olanakları sağlamıştır.

\n

Bu işbirliği, Türkiyedeki operasyonları bile (orduya ve muhalefete karşı) birlikte yürütmeye varmıştır. ABD iyi bir operasyonel müttefik kazanmış, buna karşılık Cemaat büyüme olanağı!

\n

Faaliyet gösterdikleri bütün ülkelerde siyasi otorite ile işbirliğine azami dikkat gösterir. (Bazen başaramaz ve sınır dışı edilirler.)

\n

Türkiyede her zaman iktidarlarla ve iktidara gelecek güçlerle işbirliği yaptılar.

\n

12 Eylül Cuntası ile de! Bu amaçla Evreni cennetlik bile yaptı F. Gülen! Amaç, kendilerine zarar gelmesin, hatta destekçi olarak görünsünler ve büyüyebilsinler. Özalı da desteklediler. Yükseldiğini gördükleri Eceviti de! Bütün destek çıktıkları iktidarlar, Cemaate hoşgörü ile baktı ve yol açtı! Baykal da! Bugünkü CHPliler de, Cemaate yan gözlebakmazlar!

\n

Bu açıdan Cemaat, sürekli meyve toplayan politikasıyla, gerçekten dünyada incelenmesi gereken bütün iktidarlarla beraber (Papa ile de!) bir siyasi müttefikler hareketi yarattı! Siyaset bilimi açısından, bu politika incelenmeye değerdir gerçekten de.

\n

***

\n

Geçen yılki yazımda, F. Gülen ve AKP arasında, Gazzeye yardım gemisi ve İsraille patlayan çatışma üzerine F. Gülenin sözlerine dikkat çekmiştim: İsraille anlaşarak bu yardımı yapmaları gerekirdi... Otorite ile çatışmaları yanlıştı ve şöyle yazmıştım:

\n

Otorite ile savaşmak yok!

\n

ABD en büyük otoritedir! İsrail de bu bağlamda ABDnin ikinci büyük otoritesidir!

\n

Gazzeye, İsrailin karşı çıkmasına rağmen çıkarma yapmak, aptallık ve salaklıktır!

\n

Ne yapacaksan, otoriteye boyun eğerek otorite ile işbirliği yaparak yapacaksın!

\n

Cemaat, orduya boyun eğdirme operasyonlarını da, ülkemizdeki ve dışarıdaki en büyük iki otorite ile birlikte, işbirliği halinde yürütmektedir: ABD/CIA ve AKP!

\n

***

\n

Cemaat, bir yılı aşkın zamandır AKPye sopa gösteriyor. Erdoğan ve bazı bakanlarına! Bakın, hem Cemaate hem AKPye yakın”, Nihal Bengisu Karaca, 11 Aralık tarihli Habertürk köşesinde, bütün bu yazdıklarımızı nasıl doğruluyor:

\n

Büyük resimdeki en temel ayrışma nedeni, cemaatte AK Partinin uyguladığı dış politikanın Türkiyeyi dünya sisteminden (yani ABDden-OB) koparacağı endişesinin var olması Mavi Marmaranın yola çıkması ve sonrasındaki gelişmeler, İsrail ile ilişkilerin bozulması ise cemaatin hükümetten.. ayrı düşmesine neden oldu. Cemaat için Türkiyenin İsraili karşısına alması, Ortadoğu ülkesi olmayı tercih etmesi anlamına geliyor, hükümet içinse bu bölge gücü olmanın anahtarı. Hakeza, İran için alınan riskler de cemaate fazla ve gereksiz görünüyor. Bu kesimde, hükümetin bölge gücü olmak için attığı adımların, kurduğu ittifakların ve dahi kurmaktan kaçındığı ittifakların maceradan ibaret olduğu kanısı hâkim. İsrailin eskisi kadar dokunulmaz olmadığı fikrine katılmıyorlar.”

\n

Yani Cemaat, tepeden tırnağa, ABDnin Ortadoğudaki politikalarının uygulayıcısı! (En büyük güce uyum.) Erdoğan BOP-MOP ama sıfır sorunla bölgesel güç politikası denedi. Ama bugün tamamen ABDnin ve Cemaatin politikalarına geldi! Cemaat, iktidara İranı da hedef gösteriyor! ABD gibi!

\n

Karaca, devam ediyor, özetle: Seçim öncesi Pennsylvaniada bir olay oldu. AK Partinin önde gelen simalarından biri, Hocaefendiyi ziyarete gitti ve orada birtakım yakışıksız sözler zikretti Türkiyedeki Cemaat mensuplarının Hocaefendiye şikâyet edilmesine, Cemaat mensuplarının bir türlü memnun edilemediğine kadar geldi ilişkiler de yara aldı.

\n

AKP, Cemaat’in siyasi bir erki kullanmadığı dolayısıyla yıpranmadığı halde ülke politikalarını domine etmesinden rahatsız.

\n

Bu konuda bir yazı daha gelecek.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları