Miyase İlknur

Cengiz’in fetih duası tuttu

24 Şubat 2020 Pazartesi

Yılın derbisinin ilk 15 dakikasını izleyenler, önceki günkü nefes kesen Beşiktaş-Trabzonspor maçının tekrarı olacağını düşündü. Ama penaltıdan F.Bahçe’nin öne geçmesinden sonra karşılıklı fauller nedeniyle sık sık kesilen maçta goller dışında ilkyarıda futbol adına güzel hareketler izleyemedik.

Karşılaşmanın ilk 13 dakikasında G.Saray kasırgası esti. Dört net pozisyondan yararlanamayan Sarı-Kırmızılılarda üç kez kaleci Altay’la karşı karşıya kalan Onyekuru, saç baş yoldurdu. Gustavo ve Emre’nin yokluğunda F.Bahçe’nin orta alanda oyun kurmakta zorlanacağı ve pas trafiği aksayacağı için uzun toplarla G.Saray kalesinde Muriç’i gol pozisyonuna sokmayı deneyeceğini düşünmüştük ama tam tersi oldu. Maçın ilk çeyreğinde G.Saray, uzun toplarla Onyekuru’yu F.Bahçe kalesinde pozisyona soktu.

F.Bahçe penaltıya kadar G.Saray’ın ceza sahasına bile giremedi. F.Bahçelilerin Serdar Aziz’den korktuğu kadar G.Saraylıların da Donk’tan her an gereksiz bir penaltıya neden olabileceği endişesi vardı. Ama bu kez Donk değil Marcao, 18. dakikada ceza sahasında yaptığı faulle penaltıya neden oldu. Karşılaşmada F.Bahçe; Gustavo, Emre ve Rodrigues, G.Saray da Lemina’nın yokluğunu fazlasıyla hissetti. Emre olmayınca partneri Ozan olumlu hiçbir iş yapamadı. Ayrıca G.Saray için Lemina’nın yokluğu kadar Belhanda’nın sahadaki varlığı da ayrı bir ıstırap konusuydu. Top tutarak savunmaya destek olacağı düşüncesiyle Emre Akbaba yerine Fatih Terim tarafından kadroya alınan Belhanda yine ayakları ve beyni yerine çenesini konuşturdu. İlkyarıda sarı kartı, oyundan alındığında da rakibi iterek kırmızıyı gördü. İkinci yarının başında kalesinden öne çıktığını iyi gördü ama aşırtmadan vurduğu topu bırakın Altay’ı, karşı kaleden Muslera koşup gelse yakalardı. Maç boyunca hiçbir olumlu hareketi görülmeyen Belhanda’ya Feghouli de eşlik edince G.Saray sağ kanadından Falcao’ya hiç top gelmedi. Hoş gelse de Falcao’nun ayakta duracak hali yoktu. Penaltı da olmasa neredeyse Kolombiyalı golcünün adını bile duymayacaktık.

İki takımın da ilkyarıda kanatları iyi çalışmadı. O nedenle üç gol de duran toplardan geldi. İkisi penaltıdan, biri kornerden... Son dakikalarda Onyekuru, santradan aldığı topu sürerek kaleci Altay’ı da geçip golünü attı. İkinci yarı F.Bahçe, daha etkili oynamasına rağmen gol yollarında verimli olamadı. Eğer F.Bahçe, tarihi fark yemediyse yatsın kalksın Onyekuru’ya dua etsin. Beş net pozisyonu heba etti G.Saraylı oyuncu. G.Saray Başkanı Mustafa Cengiz’in Fetih duası tuttu ve yıllar sonra Saracoğlu’nun büyüsü bozuldu.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kelle İsterük! 20 Nisan 2024
89 dejavusu 6 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları