Arif Kızılyalın

TFF İçin Gitme Vakti

17 Aralık 2013 Salı

Cumhuriyet gazetesinin pazar günkü manşeti sıra dışıydı: “Ortalık toz duman...”
Doğal olarak TV’ler ve internet siteleri fazlaca ilgi göstermedi bu habere.
Genç muhabirimiz Ersin Öztekin, “Kulüpler birbirine girdi, TFF etkisiz, gidişat kötü” mesajını veriyordu okurlarımıza.
Niçin?
Çünkü Futbol Federasyonu, tarihinin en kötü günlerini yaşıyordu. Örneğin; TFF temsilcileri ‘Yüce Atatürk’ tişörtünün suç isnadı olabileceğine hükmetmiş, barış elçisi Mandela için giyilen ‘duygu yüklü’ tişörtler ceza kurulluk olmuştu. Ve bu iki skandal bile ‘uygar’ ülkelerde ‘istifa’ için yeterliydi.
Ne var ki burası ‘yetmez ama evetçilerin’ ülkesiydi.
Bunlar yetmezmiş gibi Galatasaray TFF ile gemileri yakmış, Trabzonspor Başkanı ağzına geleni söyler hale gelmiş, Fenerbahçe de Trabzonspor yönetimine cephe almıştı.
Ama sevgili meslektaşımız Bilgin Gökberk’in dediği gibi ‘top medyası’na göre hava güneşliydi, dolu yağarken ülke futbolunun üzerine.

***

Ve Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda yaşananlar da pastanın üzerindeki çilek gibiydi.
Bir futbolcu kucağında sakladığı topla rakip takımın girdiği pozisyonu bozuyor, hakem ‘kural kitabında yazdığı’ halde penaltıyı veremiyor, ‘efendilerin semti’ diye adlandırılan stattan sahaya dalan M.Ö., Fernandes’e ceza alanı içinde vurduğu tekme ile Türk futbolunu M.Ö’ye, ‘taş devrine’ götürüyordu.
Sonuçta Beşiktaş da ‘TFF mağdurları’ kervanındaydı...
Ne dersiniz?
Bu gelişmeler varken, “Galatasaray Chelsea ile eşleşti, iyi kura... Marka değeri yükselen futbolumuz... Dünya kupasına hakem gönderiyoruz...”u mu manşet yapmalıydık geçen pazar, “Ortalık toz duman” yerine!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Önce milli! 3 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları