Arif Kızılyalın

Siz Kimin Askerlerisiniz?

03 Mart 2014 Pazartesi

Türkiye Futbol Federasyonu temsilcisinin Fenerbahçe - Kasımpaşa maçıyla ilgili raporu kamuoyuna sızdı cumartesi akşam saatlerinde...
Önce F.Bahçe yayımladı raporun bir bölümünü sonra TFF tamamını internet aracılığı ile duyurdu tüm Türkiye’ye.
Eskişehir bölgesinden bu maça atanan Erdoğan Yeşilcan, karşılaşmayla ilgili yorumunda, Fenerbahçe seyircisinin ezeli rakip G.Saray ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için belirli aralarla ‘hakaret içeren’ sözler sarf ettiğini yazarken 3’er, 4’er bin kişilik grupların 7 kez Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diye bağırdığını kaleme almış.
Yazık! Çok yazık!
Demek ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ‘rapor edilecek’ durum kapsamında.
Sayın TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Temsilciler Kurulu Başkanı Fatih Tanfer bilmeli ki bu ülkenin çimentosudur ‘Atatürkçülük..’
Rengimiz hiç önemli değil. Kimi zaman sarı - lacivert olur kimi zaman sarı - kırmızı, siyah - beyaz ya da bordo - mavi, fark etmez, bu coğrafyada yaşıyorsak gayrısız ‘Mustafa Kemal’in askerleri - Mustafa Kemal’in yurttaşları’ olmak zorundayız.
Ama bu raporu tutan, bu raporu tutanın sırtını sıvazlayan, onu hâlâ çalıştıran kimin askeri çözemedik!..
Eğer ‘Atatürkçülük’ zoruna gidiyorsa bağzılarının adının başında ‘Türkiye’ olan TFF’deki görevlerini hemen bırakmaları gerekir!.. Ne demek, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları atıldı diye rapor etmek!.. Ne demek bu raporu kabullenmek, ne demek bu rapor doğrultusunda prosedürü işletmek!..
Maçta küfür olmuştur; basarsın cezayı, güvenlik eksiği vardır; kaparsın sahayı, zaten Başbakan dahil birçok kişiye edilen hakaretler yazılmış tutanağa ama ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı atıldı diye rapor edemezsiniz!..
Raporun o bölümünü dikkate alamazsınız. Anayasamızın görünmeyen ‘başlangıç’ maddesidir Atatürk’çülük!
Ama TFF’ye göre böyle olmasa gerek! Çünkü ikinci vukuatları!
Geçenlerde de Fethiyespor’u rapor etmişlerdi ‘Yüce Atatürk’ tişörtleri nedeniyle.
Yemedi!.. Veremediler cezayı!..
Altını kırmızı kalemle çiziyorum; rapora, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz diye bağırdılar” diye yazmak bağzı ulusal değerlerden ‘nasibini’ alamamak, vatan sevgisinin erdemine varamamaktır!
Evet, bizler Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Masamızda onun fotoğrafı var, onun marşlarıyla büyüdük, onun adıyla sınıflara adım attık, dedelerimizi onun bir emriyle Çanakkale’de toprağa bıraktık.
Ama sizler kimin askerisiniz bilemedim!..
Yüreğiniz varsa çıkın açıklayın hiç olmazsa tarafınızı belli edin!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Önce milli! 3 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları