Arif Kızılyalın

SınıfıGeçti

16 Eylül 2011 Cuma
\n\n\n

Stoke City Teknik Direktörü Tony Pulise kızdık, Güya Avrupa kupası oynuyoruz? Ukraynadan, Türkiyeden, İsrailden takımlar grubumuzda dediği için... Ne var ki haklıymış Britanyalı hoca. Maccabi Tel Avivin futboluyla da, kadrosuyla da Avrupayla ilgisi, alâkası yok. Çok sıradanlar; Beşiktaş da bu kalitesizlikten yararlandı ve UEFA Ligine galibiyetle girdi.

\n

Farklı kazandı hem de Kara Kartal. Kolay goller buldu. Maccabiyi Spor Toto Süper Ligine getirseniz inanın küme düşmemeye oynar.

\n

Eskişehirspor yenilgisi belli ki Beşiktaşa yaramış. Daha istekli, daha agresiftiler. En azından kim nerede oynadığını biliyordu. Ekrem sağbek, İsmail solbek, Egemen-Sivok tandemde, onların önlerinde Mehmet Aurelio ve genç Necip, Quaresma sol, Simao sağaçıkta, Almeida da nokta santrfor. İşi şamataya vurmadıkları zaman, daha doğrusu takım gibi oynamaya çalıştıklarında iyi işler yapacaklar, bu belli. Ne var ki farklı kazansa da Beşiktaş henüz tempo kuramıyor, ileride çoğalmakta zorlanıyor.

\n

5 gol yanıltıcı olmasın. Çünkü sadece Almeidanın bonservisiyle İsrailde bir Maccabi kurarsınız. Yeni transfer Edu gol atmasına karşın ilk görüntüsüyle pek umut vermedi. Çok ağır gibi duruyor. Hem kilo hem de teknik yeterlilik açısından!.. Maccabiyi yendiler ama Stoke Cityye ya da Kieve bu futbol yetmez.

\n

Ve bir paragraf Beşiktaş seyircisine... Teşekkür ederiz, Türk ve İsrail gerginliğini Fiyapı İnönüye sokmadılar. Evet; protesto ettiler, evet; bağırdılar-çağırdılar ama başımıza iş açacak girişimlere dur dediler. Provakatörlerin de gözü korktu, sahaya dalamadılar!.. Zaten topu topu 17-18 İsrailli seyirci gelmişti. Anlaşılan onlar da germek istemediler ortamı.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aslan ağır yaralı 29 Ağustos 2024
Yangınlar önlenebilir mi? 28 Ağustos 2024

Günün Köşe Yazıları