Arif Kızılyalın

Hırsız Var!..

27 Şubat 2014 Perşembe

Yanlış anlamayın; meydanlarda ülkeyi yönetenler için atılan sloganlara bir gönderme değil bu suçlama.
Chelsea’nin anlı şanlı kaptanı John Terry’ye yapıldı bu gönderme. İngiliz Milli Takımı’nın da bir dönem kaptanlığını yapan deneyimli futbolcu resmen G.Saray’ın golünü çaldı. Oysa 41. dakikada hızlı kullanılan taç atışında Burak’ın ağlarla kucaklaşan şutu buz gibi goldü. Ama uyanık Terry tıpkı Kasımpaşalı Donk gibi sahadaki 2. topu tuttu, İspanyol hakem de G.Saray’ın o dakikadaki beraberlik golünü saymadı. Yazıklar olsun Terry... Çok fazla makyavelistmişsin. Yakıştı mı sana? Adam gibi çıkar golünü atarsın, maçını kazanırsın, seni alkışlarız ama Kasımpaşalı Donk’tan bir farkın kalmadı.
Elbette sadece Terry’ye özgü değil çalmak. Chelsea kalecisi Cech ve savunma oyuncuları özellikle maçın sonlarında resmen vakitten çaldı. Yere yatan kalkmadı.
G.Saray kazanamadı. Zincirleme bir hatayla gelen Torres’in golüne yanıt vermekte zorlandılar. Koskoca ilk 45 dakikayı resmen boşa harcadılar.Elbette Mancini’nin Hajrovic ve Hakan Balta tercihleri de takımın havasını bulamamasında etkiliydi. Ancak 2. bölümde özellikle Yekta’nın dinamizmi oyunu, sonra da skoru dengeledi. Selçuk, Burak çerçeveyi bulamıyor ama Fransız stoper Chedjou ağları sarsıyordu. Sonrasında 2 net fırsat daha yakaladı G.Saray. Birinde Chelsea defansı az kalsın golü kendi kalesine atıyordu, diğerindeyse Telles’in füzesini Cech çıkardı.
Olmadı, kazanamadı G.Saray ama kaybetmedi de... Umudunu Stamford Bridge’e taşıdı.
Hırsız var demişken sadece Türkiye’de değil, dünyada moda olmuş bir şeyleri haksız yere elde etmek!..  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Önce milli! 3 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları