Gülengül Altınsay

Talihin dönüşü

24 Nisan 2016 Pazar

Maçın son dakikasında, Beşiktaş 3-2 gerideyken Tolga’nın hatalı pasını yakalayan Soner topu boş kaleye yolluyor, yerden seken top direkten geri geliyor… Belki de bu an Kartal’a şampiyonluğu getirecek an.
Zaten maçın zor geçeceği baştan belliydi. Aksihar Beşiktaş’a benzer bir top oynuyordu çünkü.
Cüneyt Çakır’ın düdüğüyle birlikte orta alanın rakip takım bölümünü denetimine aldı Kartal. Daha 3. dakikada Q17 bomboş Gomez’i görmek yerine iki kişinin arasına girip frikik kazanmayı tercih etmese Gomez 23. golünü atmak için 12 dakika daha beklemeyecekti.
Ama oyunun hâkimi olmalarına rağmen soyunma odasına önde girmeyi başaramadılar. Çünkü 44’te Akhisar’ın ilk atağında, acemi takım gibi bir türlü topu uzaklaştıramadılar ve topa elleri havada çıkan Alexis’le penaltıya sebep oldular.

Bir fark yetmiyor
Beşiktaş 2. yarıya dikine paslaşarak hızlı başladı. Bir dakika ancak geçmişti ki Sosa’nın kaleciden dönen topunu Olcay tamamladı ve hemen takımını öne geçirdi: 1-2. Artık âdet oldu; Kartal farkı ikiye çıkarmadan rahat edemiyo; tek farkı ancak 7 dakika koruyabildiler. Beşiktaş savunmasının ağırlığını Rodallego affetmedi: 2-2. Son 20 dakika için Şenol Hoca Serdar’ın yerine Olcay’ı çekip Cenk’i onun önüne aldı. Q17 çıktı, Gökhan Töre girdi. Böylece forvet sayısı arttırıldı. Ama gol yine ev sahibinden geldi. İsmail’in geri pası kısa düştü, sonra Alexis Tolga anlaşmazlığıyla Rodallego hayatının en kolay golünü attı: 3-2. 82’de Beşiktaş da golünü attı ama ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Tartışılır bir pozisyondu. Çünkü en son top Akhisarlıdan çıkmış olabilirdi.

Kâbustan Cenk uyandırdı
Ve sonra kafaca dağıldı Siyah - Beyazlılar. Akhisar oynadı Beşiktaş karşıladı. Fakat son dakikada Beşiktaş kendisini kâbustan kurtaran beraberlik golünü Cenk’le attı. Uzatmada Sosa’nın direkten dönen topu ise Kartal’ın şanssızlığıydı.
Sonuçta bir sezonluk vahim hatayı bir maçta yaptı Beşiktaş. Sözün özü: Kalan 4 maçta 10 puan alırsa Kartal Şampiyon.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Umudun meydanı 2 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları