Adnan Dinçer

Yükselen Kanarya

11 Mart 2013 Pazartesi

F.Bahçe 6 günde özgüvenini sarsmadan Beşiktaş yenilgisini unutturacak ikinci önemli karşılaşmayı dün gece Şükrü Saracoğlunda kazandı. Muhteşem seyircisi önünde ilk dakikada yediği gole karşın, bozulmadan daha çok topla buluşan ve oyun taktiğini disiplinli biçimde uygulayan Sarı - Lacivertli takım, 12. dakikada Emrenin harika golüyle beraberliği ulaşırken daha sonra sakatlanmasıyla orta alandaki gücünden, Mehmet Topalın girişiyle fazla kaybetmeden 90 dakikayı başarılı biçimde sürdürdü.

\n

Batallanın yönetimindeki Bursaspor, bu yenilgide iyi mücadele etmesine karşın 2. yarı başında kalecisi Carsonun topu elinden kaçırmasıyla yenik duruma düşerek F.Bahçeye mahkum kaldı. Gökhan Gönül, Ziegler, sakatlanan Emre ve özellikle golcü Webonun olmadığı kadro, yine de oturmaya başlayan Aykut Kocamanın sabırtaşı!’ taktiğiyle moralini üst düzeyde tutup kazanacağına hep inandı. Çünkü Galatasarayın yenilgisi ve Beşiktaşın beraberliği, alınacak galibiyetle ancak bu şekilde avantaja dönüştürülebilirdi. Galibiyette görülmese de Volkanın Batalla ve Musanın gollük şutlarını kurtarması, F.Bahçenin galibiyetinde büyük rol oynadı. Ne var ki son haftalardaki gergin görüntüsü ve hakeme karşı tutumu hoş görülmedi.

\n

Kuytın çalışkanlığı, Sowun hareketliliği, Meirelesin ilk kez sakın ve bilinçli oyunu, M.Topalın gösterişsiz ama takım oyuncusu olarak sonuca katkısı ve tabii defasta Yobonun garantörlüğü, F.Bahçenin pas yüzdesine kalite katıyor. Hiç telaşlanmadan oynayan F.Bahçe, Bursasporun da oyunu çirkinleştirmeden kazanma arzusuyla izleyenlere güzel bir karşılaşma sundu. Dünkü maçta canı sıkılan futbolseverler, rakipleri de olsa bu 90 dakikadan bir ölçüde zevk almışlardır. Aynı biçimde gelecek haftalarda da her türlü sonuca açık olan şampiyonluk yarışı yine 3 büyüklerin alacağı sonuçlara mahkûm kaldı. 3 kupada geniş kadrosuyla iyi bir konsantrasyon içerisinde görünen F.Bahçe artık Alexsiz oynamaya da alışarak Aykut Kocamanın sabırlı ama bilinçli çizgisine geldi sayılır. Kanıtı da atılan 4 goldür.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Eyüpspor gerçeği 16 Mayıs 2024
Altın gol! 8 Mayıs 2024
Her şeyi unutturan gol 4 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları