Adnan Dinçer

Tatsız Tuzsuz

26 Nisan 2011 Salı
\n

Beşiktaşın bundan sonraki lig maçlarında heyecan ve tat beklenmemeli... Kupaya odaklanan beyinler, sorumsuzlukla 90 dakikaları geçiştirmeye çalışıyor. Bunu Konyaspor karşısında tespit ettik. Her ne kadar eksikleri de olsa; neredeyse küme düşmesi kesinleşen ve 7 haftadır sahasında fileleri havalandıramayan Konyaspor önünde klasik ve basit bir gol yemeyi becerebilen Beşiktaş, futbolseverleri şaşırttı.

\n

Aslında pazartesi sendromu yaşayan takımlarımız dikkat çekiyor. Futbolları heyecan vermiyor. Olsa olsa şans oyunlarını takip edenlerin kovaladığı sonuçlardan öte fazla ilgi görmüyor. Bunun sorumlusu beklenen futbolu sahaya yansıtamayanlardır. Guti ve Nihatın kulübede oturduğu, Aurelionun tekaütlerden farksız futbolunun sergilendiği Beşiktaşın orta alanı, çok koşan ama golü zor bulan Konyaspor için avantajdı.

\n

İlk yarıda Necipin gole giderken son Konyasporlu oyuncu tarafından yere indirilişi bize göre kırmızı kartlıktı. Ayrıca sahanın en hırslı oyuncusunun da Beşiktaşın altyapısından yetişen Mehmet Sedef olduğu dikkat çekse de sonuçta yine Yılmaz Vural klasiğini izledik. Vural’ın 3 büyüklere karşı kendini kanıtlama arzusu dikkat çekti.

\n

Futbol kalitesi yönünden hiç de özelliği olmayan bu karşılaşmanın dikkat çeken yanlarından biri Nihatla Quaresmanın sahada birbirlerinin üzerine yürüyerek kapışmalarıydı. Ama penaltıdan beraberlik golü gelince birbirlerini tebrik ettiler. Konyaspor ise yine dirençsiz futboluna dönünce Beşiktaşın işi kolaylaştı. Kara Kartal sezon başından beri oynadığı futbolla dün akşamki gerçeğinde bir kez daha bekleneni veremedi.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Beşiktaş’a benzemek! 14 Nisan 2024
Bilen yönetsin! 13 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları