Adnan Dinçer

Tarihi İki Başkent

12 Nisan 2013 Cuma

Fenerbahçe, yaralı Lazio karşısında topu tutabildiği bir dikkatle oynamak istedi. Tarihi iki Başkentin futbol takımları, Roma Olimpiyat Stadında kozlarını paylaştılar. Seyirci yoktu, hatta Neronda yoktu ama oyunu istediği gibi yönlendirmek isteyen ve büyük mücadele veren iki takım vardı. Atak sayısı özellikle 60. dakikaya kadar F.Bahçenin sonuca giden taktiği nedeniyle Laizodaydı. Ne var ki 60. dakikada Lulicin kafa golü, gerçekten Sarı - Lacivertliler için zor bir sürece imza atsa da, Salihin oyuna girer girmez getirdiği futbol şansıyla ve değişen oyun taktiği sonucu Caner, turu geçen golü gayet sakin ve sert bir şutla atarak geriye kalan dakikaların garantisini aldı. Son yarım saatte, gol umudunu Kloseyi oyuna alarak arttırmak isteyen Lazio, sağ kanattan Candrevanın tehlikeli ortalarıyla şans aradı. Volkan ve F.Bahçe defansı, golün de getirdiği avantajla riske girmeden iyi bir mücadele vererek kalelerini korudu. Özellikle Egemen ve Yobo hava toplarında başarılı göründüler.

\n

Aslında Sowun yokluğu, Sarı - Lacivertlilerin etkili olabilecek karşı atakları için çok aranan adam olarak oyun taktiğinin kısmen yetersizliğini ortaya koydu. Kuyt ve Webonun gayretleri zaman zaman eksik kaldı. Cristianın yavaş oyunu, Salih girene kadar F.Bahçe orta alanında, Canerin istekli olmasına rağmen karşı kaleye taşınacak toplarda Kuytla birlikte fazla tehlike yaratmadı.

\n

Özetlersek Sarı - Lacivertliler, her şeye karşın Avrupa kupalarında, akıllı, özgüvenli ve Romayı alt eden İstanbul gücüyle, tarihi bu kez futbolla süsleyen bir tur atlayarak futbolumuzda önemli bir başarı sayfası açtı.

\n

\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Eyüpspor gerçeği 16 Mayıs 2024
Altın gol! 8 Mayıs 2024
Her şeyi unutturan gol 4 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları