Adnan Dinçer

Şampiyonluk Umutla Gelmez

17 Mart 2013 Pazar

Beşiktaşta takım oyunu büyük yara almış. Gerginlik ve umursamazlık karşı karşıyaydı sanki! İki haftadır dikkat çeken en önemli görüntü Fenerbahçe galibiyetinin Beşiktaşa yaramadığıdır. Siyah - Beyazlı futbolcular aynaları mı değiştirdiler nedir!? Takım oyunu ve yardımlaşma ile hayranlık uyandırıyorlardı. Defansın iki kanadı yol geçen hanı sanki. Kasımpaşa, her çıkışında Beşiktaş kalesine gol atmanın ötesinde tehlike yarattı. Emrenin ilkyarıda oyundan çıkarılması ve Ersanın oraya çekilmesi çare olamazdı. Orta alanda baskı yerini koşmadan oynamaya çalışan ve lüks görüntü veren futbolculara bırakmış. Velinin yokluğunda Necip de çare olmadı. Atak ve savunmada futbolcuların topa yakın olduklarını görmedik bile.

\n

Kasımpaşa, sağdan gelen ortaya, topukla gol şov yaparken Emrenin dışında Hilbert de ters kademenin yetersizliğini birkez daha ortaya koydu. Samet Aybaba neden bu takımın kazanma disiplininden uzaklaştığının yetkilisi ve sorumlusudur. Her geçen gün keyfi olmayan Holosko, Oğuzhan ve Fernandesin bir anda Beşiktaşı en sıkıntılı ve ihtiyacı olduğu son iki karşılaşmada adeta ortada bıraktılar.

\n

Basit bir orta gol olabiliyor, kaybedilen her top Beşiktaş kalesi için tehlike yaşatıyor ama Siyah - Beyazlılar özellikle ikinci yarıda şuursuzca kazanmak için gol ararken acemice görüntüler vererek herkesi hayal kırıklığına uğrattı. Hiçbir şey çekmedi nasırından çektiği kadarözdeyişinden esinlenerek Beşiktaşa uyarlarsak Hiçbir şey çekmedi sol kanadından çektiği kadardiyebiliriz. Emre, Gökhan, Escude ve Uğur Boral dahi oraya çare olamadılar. Bu çözümsüzlük dani Beyiktaşın ana probleminin tipik örneği olsa gerek. Sezon başında puan cetvelinde yukarlarda olacağı beklenmeyen Siyah - Beyazlılar, şimdi ise bu çözülmeyi neden yaşıyor, anlamak mümkün değil...

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Eyüpspor gerçeği 16 Mayıs 2024
Altın gol! 8 Mayıs 2024
Her şeyi unutturan gol 4 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları