Adnan Dinçer

Kupada Gerçek Final

09 Mayıs 2013 Perşembe

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Trabzonsporun Sivasspor önünde kazanacağını bekliyorduk. Ama Adrian ve arkadaşlarının istekli olması, Sivassporun belki de bu maça başlamadan önce kazanacağına inanmadığı oyun anlayışını yaratan psikolojik özgüven eksikliği Bordo - Mavilileri finalist yaptı. Şahsen Sivastaki maçta Trabzonspor lehine verilen penaltıtura yeter diye düşünüyordum. Ancak 6-0lık skoru beklemiyordum. Teknik direktör Tolunay Kafkas bile böyle bir farkı hayal bile etmemiştir.

\n

Kupada ikinci finalisti belirleyecek F.Bahçe için hayati önem taşıyan Eskişehirspor maçı çok hareketliydi. UEFA Avrupa Liginden sonra lig şampiyonluğunun da kaybedilmesi, Sarı - Lacivertlilerin tutunacak tek dal olarak kalan Ziraat Türkiye Kupasına odaklanmasını güçleştirdi. Eskişehirsporun F.Bahçeden kazanmak için daha çok istekli oluşu, Sarı - Lacivertlilerin direncini düşürdü. 75. dakikadan sonra teknik direktör Aykut Kocaman, oyuna Salih ve Cristianı alarak müdahalesini yaptı; Eskişehirsporun orta alandaki başarılı temposunu bu 2 oyuncuyla durdurabileceğini düşündü. İlk maçtaki 1-1lik skor rövanşta da yinelenince uzatmaya gidildi. Uzatmalarda Necatinin golü ofsayta takıldı. Bu geceye damgasını vuran bir hakem hatasıydı. Sahanın yıldızı ise alışık olmadığımız kalitede çağdaş bir orta alan oyuncusu olarak Alperdi.

\n

Finalisti penaltılar belirledi. F.Bahçede Cristian, Kuyt, Webo ve Mehmet Topuz kaçırmadı. Eskişehirsporda ise Necati ve Causic hedefi şaşırınca finalist F.Bahçe oldu.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Eyüpspor gerçeği 16 Mayıs 2024
Altın gol! 8 Mayıs 2024
Her şeyi unutturan gol 4 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları