Adnan Dinçer

Feda mı, Elveda mı?

21 Nisan 2013 Pazar

Bu satırlara 90 dakika dolmadan başladım. Sonuç ne olursa olsun sahada gördüğüm gerçek, her anlamda kazanmak için başarılı olan takım Akhisardı. Adeta kimliğini yitirmiş, amaçsız bir görüntü sergileyen Beşiktaş, taktik ve fizik başarısını inancıyla bütünleştiren Akhisar karşısında mahkûmdu. Oyunun başındaki golüne Mustafanın karşılık vermesinden 1 dakika sonra ikincisini ekleyen ve bir de penaltı kaçıran Gekas, arkadaşları adına adeta kurtarıcıydı. İlk yarım saatte Niang - Holosko değişikliğini yapan Samet Aybaba, kâr ve zarar hanesine ne koydu iyi düşünmeli!

\n

Ahmet, Bilal, Güray, Emrah, Çağdaş ve Gekasla her hattıyla iyi olan ve alkışı hak eden, büyük ihtimalle de Ben bu ligde kalacağım diyendiyen Akhisarı kutlamak gerekiyor. Bu fark onların iyi oyunu kadar, Beşiktaşın çöküşü, kendisini yok edişi ve umutlara elveda deyişini izlemek, futbol adına sevinç ve kederin ne olduğunu simgeleyen bir 90 dakikaydı. Beşiktaşın orta alanı ve defansı o kadar kötüydü ki can havliyle oynayan Akhisar karşısında kalbura döndüler. Amaçsız gezen bu takımın ilkyarıda hepimizin beğendiği Beşiktaş olduğuna inanmak çok zor. Son anda Fernandesin oynamaması bir ölçüde oyunu etkilese de, tarihinde bu kadar çok gol yiyen bir Beşiktaşın olmadığını görmek ve bunun cevabını da Samet Aybabadan istemek gerekir.

\n

Herkesin, sezon başında destek verdiği fedayılı diye adlandırılan hazin sonda, 90 dakikayı izledikten sonra, birilerinin şapkasını önüne koyup vedademesi gerekecek galiba. Çünkü Beşiktaş kantarı bu ağır yükü kaldıramaz. Tek cümleyle Akhisar düşmemek için oynarken, yukarıyı hesap eden Beşiktaşa unutulmaz bir ders verdi.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Eyüpspor gerçeği 16 Mayıs 2024
Altın gol! 8 Mayıs 2024
Her şeyi unutturan gol 4 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları