Adnan Dinçer

Beşiktaş Yara Sardı

28 Nisan 2013 Pazar

Yaralı kartal, ligde kalma ışığını tüketmemek için son mücadelelerini Cevat Gülerle ateşlemeye çalışan Orduspor karşısında değişik bir kadroyla oynadı. Kalede Cenk, defansta Sivok ve Emre, orta alanda Dentinho, Fernandes, Mustafa yer alırken ikinci yarı başında da Oğuzhan oyuna dahil oldu. Tatsız tuzsuz derler ya, işte öyle bir mücadele izledik. Gol pozisyonları dahi heyecan ve kalite katmadı oyuna. Belki de izleyenler olarak hafta içi Avrupa Kupalarını görmemiz veya düşüşe geçişin psikolojisinde oynayan takımların, bizleri de etkilemiş olduğu düşünülebilir.

\n

Atılan golden başka Ordusporun pozisyonlarında Beşiktaşın zaman zaman iyi kapandığına şahit olduk. Bu, çok geç kalınmış bir uyanış olarak dikkatimi çekti. Niangın arkasında Olcay, Dentinho ve Mustafa üçlüsü vardı. Veli önlibero görevi yaparken uyuşuk Fernandes adına da esktra mücadele verdi. Oğuzhanın oyuna girmesiyle orta alanın en gayretli oyuncusu Olcay, dikkat çekecek kadar etkili oynadı. Yorgunluk ve umutsuzluk her iki takım için de orta alanda büyük boşluklara neden oldu. Dentinho henüz ligimize imza koyacak nitelikte değil. Tüm gücüyle 60 dakika var olmaya çalıştı. Niang, kendini parlatacak paslar alamadı. Oyunun en dikkat çeken özelliği de iki takımın birbirlerine ciddi anlamda üstünlük kuracak, kurgu ve taktiksel uygulama eksikliğiydi. Çıktılar, oynadılar ama futbol olarak bizi mutlu edicek bir heyecan katamadılar. 90 dakikada en dikkat çekici futbolcu bana göre Olcay.

\n

Son dakikada atılan ikinci golün sahibi, her şeyiyle pozisyonu üreten ve bitiren Oğuzhandı. Bu gol 11de sürekli oynaması gerektiğinin de kanıtıydı.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Eyüpspor gerçeği 16 Mayıs 2024
Altın gol! 8 Mayıs 2024
Her şeyi unutturan gol 4 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları