Yazarlar Günün Köşe Yazıları Spor Konuk Yaşam Tüm Yazarlar
Altın vuruş (25.02.2019)
Şurası bir gerçek... Kâğıt üzerinde avantajlı görünen taraf Galatasaray. Teknik direktörü olmayan, takımın favori oyuncularından bir kısmı sakat bir kısmı kart cezalısı olan bir takım var karşılarında. Dahası evlerinde oynamanın avantajı da ekleniyor buna… Ancak bir de kâğıt dışında kalan gerçekler var… Son 3 haftasını tempolu maçlarla geçirmenin yorgunluğu, Benfica’ya elenmenin moral bozukluğu ve de tabii maçın İstanbul’un en soğuk gününe denk gelmesi… Bunların toplamı sahaya tutuk bir oyun olarak yansıyor. Günün sürprizi G.Saray’da uzun bir süre sonra yeniden formasına kavuşan Emre Akbaba. Ancak onun varlığı yorgun takımı ateşleme yerine maç eksiği nedeniyle tutukluğu kamçılıyor. Önceki maçına göre daha çalışkan olan Mitroglou’nun istediği topları alamayışı da buna eklenince G.Saray, ilk yarıda üretken olamıyor.
Akhisar’a gelince; son derece terbiyeli bir kontratak taktiğiyle çıkıyorlar sahaya. Kendi sahalarına kapanıyor, G.Saray’ın pas trafiğini hatasız olarak kesiyorlar. Hızlı çıkışları da var ama kadronun yetersizliği gol yollarında tıkanmalarına yol açıyor. 13. dakikada Onur’un Muslera tarafından çelinen şutu ise maçın en tehlikeli pozisyonu.
İkinci yarı Emre Akbaba-Selçuk değişikliğiyle başlıyor. Bu G.Saray’ın orta sahasını nispeten toparlayan unsur oluyor. Sarı-Kırmızılılar, temposunu artırmaya çalışıyor. Tamamen Akhisar sahasına yığılan oyunda G.Saray, peş peşe birçok pozisyona giriyor ancak hiçbirisinden sonuç alamıyor. 74’te Mitroglou’nun akıl dolu pası Onyekuru’ya ulaşıyor. O da bekletmeden kaleye vuruyor ancak kaleci dışarı çeliyor. Bu G.Saray’ın kayda değer ilk net pozisyonu. Sarı-Kırmızılıların bitmeyen baskısı bal yapmayan arı misali. Çalışıyorlar, çabalıyorlar, koşuyorlar, basıyorlar ancak gollük sonuç alamıyorlar. G.Saray’ın bu hali rakibine de cesaret veriyor. İleride biraz daha akıllıca oynasalar gol bulmaları işten değil. G.Saray’ın umutsuzca önündeki kilidi açacak bir çilingire ihtiyacı var. Sonsuz ortalar, baskı, girilen tüm net pozisyonlar meyvesini artık bitti denilen dakikada veriyor. G.Saray’ın beklediği altın vuruş Mitroglou’dan geliyor.
Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları
Günün Köşe Yazıları
Video Haberler
-
Mezhep çatışması değil insanlık suçu
-
Emekliye bayram ikramiyesi ne kadar olacak?
-
Alfa Romeo'nun ilk elektrikli modeli: Junior Elettrica
-
'Kayyum atamaları, hukuksuzluk ve kontrollü kaos'
-
AKP’de kongre öncesi hazırlığı devam ediyor: Prof. Kalay
-
Emeklilerin Gözü Bayram İkramiyesinde: Beklentiler Karşı
-
Hutbelerde Bunlara Dikkat Edin!
-
Ekonomist Atilla Özkan'dan Şok Eden Enflasyon Yorumu!
-
Trump döneminde ABD ve dünya nereye gidiyor?
-
Yurttaşın Ekonomi Çığlığı:
En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu'nun diploması iptal edildi!
-
Diploma soruşturmasında flaş gelişme
-
İşte geçiş yapanların tam listesi…
-
Vali balkona çıktı, CHP'lilere nefret kustu
-
AKP'li isimden 'çözüm' önerisi!
-
Euroleague CEO'su Final Four tahminini açıkladı!
-
Özgür Özel'in ilk açıklaması Cumhuriyet'e!
-
Erdoğan'ın elini öpmüştü: O isme kritik görev
-
Türkiye'deki 'dindarlık algısı' dönüşüyor
-
Bakırhan'dan, Bakan Tunç'a kameralar önünde tepki!