O Penaltıyı Vermem

22 Eylül 2014 Pazartesi

Son 3 yılın malum sıkıntıları dışında Passolig’in halkı futboldan soğuttuğu ortamda F.Bahçe alıştığının aksine yarı yarıya boş tribünler önünde çıktı sahaya. G.Saray’ın puanlar kaybettiği her hafta ek bir heyecan ve o oranda bir stres yüklenir F.Bahçelilere. İster oyuncular, ister seyirciler hatta yöneticiler, herkes için geçerlidir bu.(tabii tersi de aynen yaşanır!) Her ne kadar ligin başı olsa da bu arzu Sarı - Lacivertlilerin bilinçaltlarından damarlarına doğru akan bir olguydu dün. Çünkü maç özellikle ilk yarıda tamamen iyi niyetle ve centilmence oynanan, açık futbol üzerine kurulu dört dörtlük bir karşılaşma olarak geçti. F.Bahçe de G.Antep de futbolun hakkını vermek için sahaya çıkmıştı.
Yine Emre’nin sürüklediği F.Bahçe orta sahasında Mehmet Topal ısrarlı uzaktan şutlarıyla rakip kaleyi zorladı. Gökhan ve Emenike de katıldı bu üretkenliğe. Bu bombardıman denemelerinin nedeni Antep’in sıkı defansı karşısında ortada çilingirliğe soyunacak bir kahraman olmamasıydı. Yüzde 66’lık oranla çok iyi top çeviren F.Bahçe orta sahasının yaptığı ortalarda topa kafa vuracak bir babayiğit bir türlü bulunamadı. F.Bahçe’de geçen hafta Sow ve Diego arasındaki ‘halka açık’ tartışmalar, bu hafta 2. yarıda Emre ve Emenike arasında yaşandı. Bu arada F.Bahçe seyircisi beni mahçup ederek Emenike’yi protesto etme yoluna gitti. O da yangına körükle giderek seyirciyi karşısına almayı tercih edince kendini Diego’yla beraber dışarıda buldu. Niye mi mahçup oldum? Çünkü Anderlecht maçında G.Saraylı Selçuk ve Burak o gereksiz seyirci tepkilerini alınca “F.Bahçe’de bu işler 7-8 yıldır görülmüyor” diye Twitter’da damarına basmıştım Sarı - Kırmızılı taraftarların.
Maçın ikinci yarısında ilk yarıdaki güzelliklerin yerini tipik alaturka ve stres yüklü bir lig maçı aldı. F.Bahçe bir türlü bulamadığı gole ulaşmak için elindeki son ciddi kozlar olan Alper ve Webo’yu sahaya sürdü. Sarı - Lacivertlilerin 81. dakikada kazandıkları penaltıyı ben hakem olsam vermezdim. Fazla bonkör bir karardı. İkna olamadım. Benim için kriter şudur: Aynı penaltı aleyhimize verilse kabullenir miydim? Bu penaltı Sarı - Lacivertlilere karşı verilse ciddi tepki gösterirdim. Emre’nin sakin plasesi fileleri bulurken G.Anteplilerin üzüntüsüne ortak oldum. Tüm baskısına rağmen F.Bahçe maçı gol yemeden bitirdiyse bunu her şeyden önce Mert’e borçluydu. Genç kaleci her iki yarıda en az 2’şer pozisyonda takımın kurtarıcısı oldu. F.Bahçe sonuçta yoluna devam etmeyi başarırken maalesef özellikle otorite boşluğu ve golcü formsuzluklarıyla alarm sinyalleri vermeye devam etti.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Erken seçim mi dediniz? 18 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları