Arif Kızılyalın

TFF Kendisine de Ceza Versin!

05 Eylül 2014 Cuma

TFF Tahkim Kurulu, Hukuk Kurulu’nun başvurusu üzerine, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Manisa’da oynanan Süper Kupa Finali’nin dosyasını yeniden açtı ve cezaları ağırlaştırdı.
Galatasaray’ın 250 bin liralık para cezası saha kapatmaya, Fenerbahçe’nin 120 bin liralık toplam cezası ise 200 bin liraya yükseltildi.
Tahkim’in verdiği cezaların gerekçelerine bakıldığında Galatasaray’ın sahasının kapatılmasına neden olan olayların sahaya atılan yabancı cisimlerden kaynaklandığı açıkça görülüyor. Özellikle bu cisimlerin görevlilere isabet etmesi ve cisim sayısındaki fazlalık sanıyorum ağırlaştırıcı etkenler. Fenerbahçe ise, o gece taraftarı sahaya ‘daha az’ yabancı madde attığı için ağırlaşan para cezası ile kurtardı. Öncelikle Manisa’daki finali izleyen bir gazeteci olarak şunu belirtmekte yarar görüyorum ki, Fenerbahçeli taraftarların bulunduğu tribündeki “Balıkçı ağı” Sarı-Lacivertli kulübün ceza almamasındaki asıl faktör. Çünkü, o gece Fenerbahçeliler de eşit biçimde sahaya bir şeyler attı, ama çoğunluğu ağa takıldı. Yani, ağlardan döndü Fenerbahçe...
Galatasaray ise, stadı kullanan Manisaspor’un, taraftar grubuna ait Güney tribününde konuşlanmıştı ve o bölgede önleyici ağ yoktu!
Ayrıca Galatasaraylı taraftarların sahaya attığı, taş, madeni para, su şisesi ve yaralanmaya neden olan muşta ile meşale, TFF’nin yetki alanındaki güvenlik görevlilerinin bulunduğu kapılardan tribüne sokuldu. Sözün özü, burada suçu işleyen Galatasaray seyircisi belki ama, yüzde 100 kusurlu olan taraf da önlem alamayan TFF!
Burada, Tahkim madem ki bağımsız bir kurum ve cezaları artırabiliyor, öyle ise, “gerekli önlemleri almayan” TFF’ye de ceza kesmeli.    



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

FIFA-TFF buluşması! 18 Mayıs 2024
Tasarruf diye diye 15 Mayıs 2024
Olimpiyata giderken! 14 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları