Çocuklar Duymasın'ın Mary’si Demet Tuncer CIA'in teklifini reddetti: 'Üzgünüm, ben ne ailemi ne de ülkemi satarım'

'Çocuklar Duymasın' dizisinde canlandırdığı 'Mary' rolüyle geniş çevrelerce tanınan Demet Tuncer, Amerika'da üniversite okuduğu sırada CIA'den teklif aldığını açıkladı.

Çocuklar Duymasın'ın Mary’si Demet Tuncer CIA'in teklifini reddetti: 'Üzgünüm, ben ne ailemi ne de ülkemi satarım'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 13.10.2024 - 11:06

2002-2019 yılları arasında yayınlanan ve Birol Güven’in yapımcılığını üstlendiği aile ve durum komedisi türündeki Çocuklar Duymasın, özellikle ilk dönemlerinde büyük ilgi görmüştü. Dizide, evliliklerinde sorunlar yaşayan iki çocuklu bir ailenin hayatı ve dostlarıyla ilişkileri ele alınırken, pek çok karakter izleyicilerin gönlünde taht kurdu. O karakterlerden biri de Demet Tuncer’in canlandırdığı Mary’di. Uzun süredir ABD'de yaşayan oyuncu, Habertürk'e verdiği röportajda hayatına dair bilinmeyenleri paylaştı.

İstanbul Levent’te doğup büyüyen Tuncer, ABD ile yollarının nasıl kesiştiğini şu sözlerle anlattı:

"15 yaşında Türkiye’yi temsilen ABD-Türkiye ortak bursuyla United World College’dan (UWC-USA) tam burs kazandım. 90 farklı ülkeden öğrenciyle eğitim almak, dünya görüşümü ve kültürel birikimimi zenginleştirerek hayatımı değiştirdi. Uluslararası Bakalorya diplomamı aldıktan sonra ABD’de üniversite eğitimimi tamamlayıp Türkiye’ye döndüm."

CIA’DEN TEKLİF ALDI

Demet Tuncer, üniversitede siyasal bilgiler okurken aldığı şaşırtıcı bir teklifle hayatında farklı bir sayfa açılabileceğini belirtti. CIA’den teklif aldığını söyleyen Tuncer, bu ilginç hikâyeyi şöyle anlattı:

"Uluslararası güvenlik dersimize giren ve CIA’de analist olarak çalışan profesörle birkaç makalede birlikte çalışmıştık. İstihbaratın insan unsuruna olan merakımı fark etmiş olmalı ki, benimle çalışmaya devam etti. İnsanları okumak, psikolojik kalıplarını analiz etmek ve beden dillerini anlamak beni her zaman heyecanlandırıyordu ve bu konuda oldukça başarılıydım. Kariyer haftasında, hocam bana ilginç bir soruyla yaklaştı: 'Demet, ajans için çalışmak ister misin?' Soruya şaşırarak 'Benim ajansla ne işim olabilir ki? Ne boyum uzun, ne yapım mankenlere uygun,' dedim. Sonrasında profesör, Merkez İstihbarat Ajansı’nın (CIA) neden beni istediğini açıkladı."

Tuncer, teklifin kendisini başta heyecanlandırdığını, ancak düşündükçe teklifi anlamlandıramadığını belirtti. Hocasına neden CIA’nin kendisini istediğini sorduğunda aldığı cevabın daha da kafa karıştırıcı olduğunu ifade etti:

"'Seni ülkende üst düzey bir bürokrat ya da diplomat yaparlar ve zamanı geldiğinde senden sadece tek bir şey isterler.'

Bu düşünce midemi bulandırdı ve teklifi reddettim. O yaşta böyle bir cümle kurduğuma hâlâ inanamıyorum; sanırım bu sözler ailemin değerlerinden döküldü: 'Üzgünüm, ben ne ailemi ne de ülkemi satarım.'"


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon