Son Dakika... Hava savunma sistemleri çalışmadı: Hizbullah'ın İsrail'e saldırısında onlarca yaralı!

Son dakika haberi... İsrail'in merkezindeki bir noktaya patlayıcı yüklü insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıda 4'ünün durumu kritik en az 67 kişinin yaralandığı ifade edilerek, hava savunma sistemlerinin hava aracını tespit etmediği, saldırı alarmlarının çalmadığı bildirildi.

Son Dakika... Hava savunma sistemleri çalışmadı: Hizbullah'ın İsrail'e saldırısında onlarca yaralı!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 13.10.2024 - 21:02

Haaretz'in haberine göre, Hayfa'nın güneyindeki Kayserya kenti yakınlarındaki Binyamina bölgesine patlayıcı yüklü kamikaze tipi İHA isabet etti.

İsrail ordusunun, Lübnan'dan ateşlendiğini öne sürdüğü İHA saldırısında, savunma sistemlerinin aracı tespit etmediği, saldırı alarmlarının çalmadığı kaydedildi.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, yaptığı açıklamada, sağlık ekiplerinin 4'ünün durumu kritik, 12'si orta ve ağır olmak üzere toplam 39 yaralıya müdahale ettiğini duyurdu.

Sosyal medyada, bölgeye çok sayıda ambulans ve helikopterin sevk edildiği görüntüler paylaşıldı.

Görüntülerde çok sayıda İsrail askeri bulunmasına rağmen ordu, saldırının düzenlendiği yerin askeri nokta olup olmadığına ilişkin henüz açıklama yapmadı.

İsrail'in Hayfa bölgesinin güneyindeki bir askeri üsse, Hizbullah'ın düzenlediği İHA saldırısında yaralananların sayısı 67'e yükseldi.

 

HİZBULLAH'TAN AÇIKLAMA

Hizbullah tarafından İsrail’de düzenlenen saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “Saldırı Gazze Şeridi’ndeki kararlı Filistin halkımıza ve onların yiğit ve onurlu direnişine destek olmak, Lübnan ve halkını savunmak amacıyla gerçekleştirildi" ifadeleri kullanıldı.

 


Etiketler: #israil #saldırı

İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon