Sürek Avı

20 Haziran 2013 Perşembe

Polislerini kışkırttılar. Yaşıtlarını düşman bellettiler. Yetmedi...
Tek tek hedef seçip coplamayı; gençlerin yüzlerine, başlarına gazı ve plastik mermileri boşaltmayı öğütlediler. Yetmedi...
Çocukları, bebekleri, yaşlıları, hastaları düşünmediler... Apartmanlardan, evlerden, otellerden, metrolardan içeri biberli gaz sıktırttılar. Yetmedi.
Baktılar ki polis de insan, kimi kanunsuz saldırıyı reddediyor; eylemcileri seyre dalıyor, kimi dayanamayıp gülümsüyor, hatta içlerinde alkışlayan da var, o zaman ortalığa elleri satırlı, sopalı, kasap bıçaklı köpeklerini saldılar. Onlar düştü gençlerin peşine... Yine de yetmedi.
Yalanlar uydurdular... Camide seks dediler; başörtülüye saldırı dediler. Yalanları ortaya çıktı. Yine de yetmedi.
Önce, bunların nedeni olarak CHP ve MHP’ye işaret ettiler, tutmadı; medyayı suçladılar; derken faiz lobisi; dış mihraklar... İkna edemediler.
Direnen gençleri
“çapulcu”dan “terörist”e terfi ettirdiler. Bu da yetmedi...
Bütün bunlar, her yaştan gençleri korkutmaya yetmedi!
Bunlar ve daha neler neler, Gezi direnişçilerini şiddete yöneltmedi. Onları saldırganlaştırmadı. İlk günden beri sürdürdükleri vakur tutumlarını sürdürdüler.
Gördünüz işte geldiğimiz noktayı.
Erdem Gündüz’ün başlattığı “duranadam” eylemi Türkiye’ye yayılıyor. Yaratıcılığa devam! Helal olsun bu gençliğe! Helal olsun bu zekâya, bu duruşa!

\n

Gözaltılar ve tutuklamalar

\n

Şimdi en çok iktidar sarhoşları korkuyor! Doktorları gözaltına alıp tutuklamaları bundandır. Direniş sırasında gönüllü hekimlik görevi yapanları yani mesleğinin gereğini yapanları....
Şimdi daha çok korkuyorlar. Avukatları tutuklamaları bundandır. Kendilerine karşı olanı savunanın peşine düşüyorlar. Yandaş gazetelerinde hedef göstertiyorlar.
“Çağdaş Yaşam Derneği”ne ya da “Çağdaş Hukukçular Derneği”ne üye olmak bile “suç” sayılabiliyor. Hele hele Ergenekon, KCK gibi davaları üstlenmiş avukatsanız, daha baştan “terörist” sayılıyorsunuz! Avukatlar, mesleklerinin gereğini yaptıkları için gözaltındalar, tutuklular ve tehdit altındalar!
Direnişe katılanları tek tek saptayıp peşlerine düşmeye kararlı bu iktidar. Hâlâ anlamadılar ki artık her yaştan gençler korku duvarını aştı.
Direnenler değil, o direnci görmeyenler, duymayanlar, bilmeyenler korkuyor!

\n

Gazeteci avı

\n

Aylardır, yıllardır, hapiste gazeteci yok, onlar hepsi “terörist” diyen iktidar, yeniden kolları sıvayıp gazeteci avına düştü. Önceki gün Etkin Haber Ajansı, Atılım Gazetesi, Özgür Radyo’ya ve çalışanların evlerine sabahın beşinde baskınlar yapıldı. Evler, ofisler “arama” diye talan edildi. 67 insan gözaltına alındı.
Bu yazıyı yazdığım sırada sürek avı devam ediyor.
Avcı arkadaşlarıma sordum öğrendim: Sürek avında bir
“avcı başı” olurmuş, bir sürü de yardımcısı, yardakçısı, bir sürü de köpekleri... Avcı başı işareti verince hepsi birden av yapılacak alana dalar yaygara kopararak avı korkutur, şaşkına çevirir ve sonunda bir köşeye sıkıştırırmış. Vurma şerefi hep avcı başına verilirmiş ki...
Yeter dedim arkadaşıma daha çok anlatma. Direnen gençler korkmuyor ki, avlansınlar. Asıl korkan avcılar. Bir de avcılara göz yumanlar... Elbet bir gün bu sürek avının da sonu gelecek. O güne dek sıkı DURMAYA devam!

\n

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Dans hayattır 2 Mayıs 2024
Kaburga sohbetleri 28 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları