Kimi Kime Yedirtmeyiz?..

09 Mart 2014 Pazar

Bu milleti YouTube’a, Facebook’a yedirtmeyiz! Gerekirse kapatırız!
 Aman Tanrım! Tehdide bakar mısınız! Terminolojiye, sözcük seçimine bakar mısınız! Şaka gibi! Kötü sahnelenmiş bir vodvil oyunu! Nayııır! Nolamaaaaz!
Neden böyle bir feveran etme? Tek nedeni var: Bilmeyen yok: Her gün yenisi çıkan ses bantlarının yayılmasını önlemek. Ses bantlarını yasaklamak... Boşuna bir çaba. YouTube’u, Facebook’u yasaklasalar bile, bu ses bantlarının yayılmasını, dağılmasını önleyemezler.
Bu konuda sosyal medyada yeterince düşünce üretiliyor, ben “Bu milleti”, kimlere, nelere, hangi zihniyet “yedirtmeye”; kimi, kime yedirtip yedirtemeyeceğimize kafayı takmış durumdayım...
Dün 8 Mart’tı. İşte son yıllarda bizlere kimler neler “yedirtmeye” çalıştı... Buyrun bir avuç “inci”... Yerseniz!
- “Baştan söyleyeyim. Ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum!” (Kadın örgütleri temsilcileri toplantısında.)
- “Kadın-erkek zaten eşitiz. Niye kota istiyorsun, sen de çalış, sen de ol. Kota var diye sen Raunda mı olmak istiyorsun? Buyur Raunda ol”. (Ka.Der Başkanı’nın Ruanda da bile kota var demesi üzerine...)
- “Kadına şiddet de aslında eksiliyor. Ama geçmişte tabii bunların medya takibi filan yoktu ama şimdi görünürlülüğü arttı.” “Şimdi vakalar abartılıyor. Başka bir şey değil”. (Bir başka toplantıda.)
- “Yatıyorsunuz kalkıyorsunuz Uludere diyorsunuz. Her kürtaj bir Uludere’dir diyorum.”
- “En az üç çocuk. Bazıları, ‘İki tane yeter’ diyor. Sakın ha bu oyuna gelmeyin. Bu da bir tuzaktır. Bu tuzağı hep beraber bozacağız… Doğum kontrolleri yaptılar bu ülkede. Bu milleti kısırlaştırmak istediler. Çünkü bu milletin nüfusu azaltılmak isteniyor. İstediler ki bu millet ihtiyarlasın, yaşlansın. Aynen bizi de Batı’nın şu andaki durumuna düşürmek istediler. O oyuna gelmeyeceğiz.”
- “Yapabileceğin kadar değil, bakabileceğin kadar, diyor. Böyle saçmalık olur mu? Zaten ülkemizde öyle tipler var ki onlarda zaten evlenmek, şu-bu derdi zaten yok. Onlar ayrı bir şey. Biz kalkıp onların yaşamına karışamayız, o ayrı bir mesele. Temenni ederiz ki onlar da evlensin.”
- “Yıllarca bu ülkede doğum kontrolünü teşvik ettiler. CHP şimdi aynı şeyi yapıyor. Çünkü bunların tarihi böyle. CHP zihniyeti budur.”
- “Sezaryen bu milletin nüfusunu engelleme operasyonundan başka bir şey değil. Niye iki çocuktan fazla olmasın. Sezaryenle olursa ikiden fazla olmaz. Bazı terbiyeden muaf tipler bu işlerle niye uğraşıyor diyor. Ben bu ülkede her meselenin sorumlusuyum.”
Yerseniz!
Bir alıntı da Simone de Beauvoir’dan: “Ana karnındaki yumurtayla ilgilenen toplum, doğan çocukların yüzüne bile bakmaz!”  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Dans hayattır 2 Mayıs 2024
Kaburga sohbetleri 28 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları