Ne Hallere Düştük?

17 Mayıs 2016 Salı

Cumhuriyet gazetesinde pazar günü Türkiye’deki basın özgürlüğüyle ilgili Avrupa Birliği destekli bir araştırmayla bağlantılı, önemli bir haber vardı!
Anımsayalım:
•2014 Mart -2016 Nisan ayları arasında gazeteciler ile ilgili 716 adli işlem yapıldı. 21’i basın kuruluşu olmak üzere yaklaşık 200 gazeteciye saldırıldı.

İktidarın baskısı ile 894 basın - yayın görevlisi işten atıldı.

Yasaklı internet sitesi 105 bine ulaştı.

Çeşitli engelleme ve sansür sayısı 645 oldu.

***

ABD Başkanı Barack Obama, bir parti başkanına hiç “Bu alçaklıktır!” dedi mi? Der mi?
Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, bir yabancı gazeteciye “Haddini bil, edepsiz kadın!” dedi mi? Der mi?
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, bir gösterici hanım hakkında “O kadın; kız mıdır, kadın mıdır?” dedi mi? Der mi?
İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, bir erkek gösterici ile şöyle konuştu mu? Konuşur mu? Mattarella: “Böyle bağırılmaz ki, terbiyesizlik yapma!” Gösterici: “Terbiyesizlik yapmıyorum. Lütfen bana hakaret etmeyin…”
Mattarella: “Artistlik yapma!”
Gösterici: “Artistlik yapmıyorum, sanatçı değilim! 2 yıldır anamız ağlıyor!”
Mattarella: “Hadi ananı al git buradan!”

İsviçre Cumhurbaşkanı Johann Schneider-Ammann, 105 kişinin öldüğü bir maden kazasında, kendisine tepki gösteren bir genci tokatlayıp “Niye kaçıyorsun ulan İsrail dölü?” diye hakaret etti mi? Eder mi?

•Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, bildiri yayımlayan akademisyenlerin bazılarını tutuklattırıp, işten attırmanın yanı sıra imza koyan aydınlara “Ey aydın müsveddeleri!” diye de hakaret etti mi? Eder mi?

***

Türkçe alt yazılıdır… Lütfen silinmeden tıklayınız…
https://youtu.be/Q0eaYs4MrR8
http://youtu.be/jbM0nyPNiDM
http://www.awdnews.com/topnews/ british-prime-minister-turkeyis- governed-by-a-demagogue-pro-algaeda- dictator
Şimdiye değin yabancı yayınlarda herhangi bir Türk cumhurbaşkanı ile böylesine alay edildi mi, yoksa o ülkelerde Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtları mı dikildi?

Kutlarım...
19 Mayıs 1919, Türk halkının kurtuluşu, bağımsızlığı için Mustafa Kemal Atatürk’ün attığı ilk adımdır. Bu nedenle kendisi Türkiye Cumhuriyet’inden aldığı ilk kimliğine doğum tarihini 19 Mayıs 1881 yazdırmıştır. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı hepimiz için kutlu olsun...

‘Fenergarden!’
Bu köşede çeşitli kereler, Türk takımlarında yabancı oyuncuların yerli oyuncu sayısını aşmasına “Galatapalace, Fenergarden, Beşikstone” tanımlamalarıyla dikkati çektim.
Kısa bir süre önce Galatasaray’ın Avrupa’da kupayı kaldıran 8 kişilik takımında yalnızca 2 Türk oyuncu vardı! Bu olguya “Galatapalace” sözüyle yeniden değinmeme, bu takımı tutan okurlardan bazı eleştiriler aldım.
Şimdi de aynı tanımlamayı “Fenergarden’a” yapacağım! Rusya temsilcisi CSKA Moskova ile zorlu bir karşılaşmadan sonra Avrupa 2.’si oldu. 8 kişilik takımda yalnızca 1 Türk oyuncu vardı! Yabancı sermaye, sanayi alanında yatırım yaparak ülkeye teknoloji getirir ve kalkınmaya önemli katkısı olur. Ancak yabancı sermayenin tüm Türk sermayesinin önüne geçmesine de izin verilmez. Spor takımlarında da bu olgu geçerlidir. Yabancı oyuncuların birikimleri genç oyuncularımızın yetişmesine elbette katkı yapar. Ama Türk oyuncularının önlerini kesmemeleri koşulu ile…
Bu arada Fenerbahçe ve Galatasaray’ın borçlarının 1 milyar lirayı aştığını da spor sayfalarında okuyoruz. Şimdi basketbolda kazananlar “Fenergarden” ile “Galatapalace” mi, yoksa kaybedenler Fenerbahçe ile Galatasaray mı?  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kadın cinayetleri... 18 Ekim 2024
İran-İsrail... 11 Ekim 2024

Günün Köşe Yazıları