Suriye'nin Bölünmesinden Çıkarınız Nedir?

03 Temmuz 2012 Salı
\n

Bir gazete yazarına bakıyorum, başlıkta Esad Erdoğanın başına bela oldu diyor. Esad, Erdoğan için aynı şeyi söylüyordur... Hangisi doğru sizce? Esad mı Erdoğanla uğraşıyor yoksa tersi mi?

\n

Başbakanın köpüren demeçlerini veriyoruz, Esadın görüşlerine de yer verirsek, propagandasını yapmış oluruz.. aman Erdoğanı kızdırırız, düşüncesiyle tirtir titreyen bir medyanın çek kuyruğunu gitsin!

\n

Utkuyu tebrik ederim.. Cumhuriyet, ne kadar hükümetten bağımsız, eleştirel ve özgür durursa ve muhalefetin, ezilenlerin, özgürlüklerin, Cumhuriyetin, demokrasinin, ülkede ve mahkemelerde zulüm görenlerin ciddi sesi olursa; Atatürk ve Cumhuriyetine yapılan alçakça saldırılara karşı tutarlı karşı çıkarsa, bugünleri kolay atlatır!

\n

Suriye, savaş kışkırtıcılıklarına açık olduğu için ülkemizin en önemli sorunları arasına girdi... Nedeni de Erdoğan-Davutoğlu ikilisidir!?

\n

***

\n

Ülkemizin yararına bir politika izliyorlarsa, RTE-Davutoğlu şu basit sorulara yanıt vermeli:

\n

1) Suriye, ABD-Batı ülkelerince işgal edilirse, Esad iktidarı değiştirilir ve yerine Amerikancısı oturtulursa, Türkiye için daha mı iyi olacak?

\n

2) Kaddafiyi götürdüler... Hem de tarihin en alçak savaşlarından biriyle! Kaddafinin gitmesi, Libya ve Türkiye için daha mı iyi oldu? Hey işadamları buna sizlerden de yanıt gelsin!

\n

3) Suriyenin parçalanma, 3e ayrılma olasılığı var mı, bu masada mı? Evet var ve masada.. Dünya bunu da tartışıyor.. Peki, Suriyenin parçalanmasının Türkiyeye yararı var mı, varsa nedir?

\n

4) Desteklediğiniz Kemal BurkaySuriye sorunu bundan böyle ancak üç bölgeli federatif bir sistemle çözülür. Sünni Arap bölgesi, Nusayri Arap bölgesi ve Kürt bölgesi…”

\n

5) Bu şu demek: Irak Kürdistanı ile Suriye Kürdistanı birleşecek. Belki Nusayriler de İranla birlik kuracak. Sünni Araplar da artık Iraklı Sünnilerle birleşir... Eh, geride Türkiye Kürdistanı kalır.. Zaten Kürt meselesi çözümü de bu yoldan gidiyor... Bu gelişmenin bizim Kürt sorunu çözümünü hızlandıracağı açık. Sonrası içineli kulağındadiyebiliriz.. Kürt Bölgesini verip yerine Suriyeden size bir şeykalmayacağına göre.. Sen sağ ben selamet, bu işten de kurtulmuş oluruz.. Şimdi soralım: 3 bölgeli Suriyeyi destekliyor musunuz?

\n

6) Yukarıdaki sorular, Batının Suriye meselesini yağdan kıl çeker gibi çözmesi durumunda olasılıklardır... Batı, Rusyayı kandırma peşinde, Suriyedeki üslerini koruruz diyor. Ben Rusların tongaya basmayacaklarını düşünüyorum... Çünkü mesele saltüsdeğil. Bütün Ortadoğunun Amerikan- AB nüfuzu altına girmesidir...

\n

7) Bu durumda Ortadoğu, Rusya ve Çine karşı, petrollerinin tümünün kontrol edildiği, büyük bir üsse dönüşmüş olur. ABDnin yeni açtığı Pasifik Cephesine destek olarak... Bu nedenle Rusya, hayır diyecektir.. Suriyenin bölünmesinde de hiçbir çıkarını göremiyorum...

\n

8) Şu soruyu yöneltelim: Erdoğan+Davutoğlu, Suriyeyi sıkıştırarak hem Türkiyenin çıkarları üzerinde büyük bir tehlike yaratmıyor mu? Hem de Batı-Doğu çatışmasına çanak tutarak dünyayı ateşlemiyor mu?

\n

9) Suriye meselesi, insan hakları değil, öncelikle Batı hakları ve Ortadoğu ve dünyanın bölüşülmesi meselesidir..

\n

Suriye politikası derhal değişmelidir!

\n

***

\n

Erdoğan’ın Cemaat’e Golü

\n

Erdoğan, kararlı bir şekilde, Özel Yetkili Mahkemeleri ortadan kaldırarak Cemaatin özel yargısına son verdi. Başından beri yazdığımız yargıdaki büyük savaşı bitirdi ve golünü attı. Birileri ne diyordu? Bunlar çatışmaz!...

\n

RTE özel mahkemelerde kontrolü ele aldı. HSYKyi de denetleyecektir! ÖYMlerdeki yargılamaları Cemaatin baskısı karşısında, Cemaat’e bıraktı.. Ancak bu ölmüş bir eşek meselesidir artık! Cemaatin yerinde olsam, hızla bu yargılamaları tasfiye ederim!

\n

Hem Erdoğanın demokratik olmadığını, diktatörce davrandığını yazıp çizin... Erdoğana karşı bir demokratik ittifak arayışına girin. Hem de ülkenin ve demokrasinin en büyük kâbusuna dönüştürdüğünüz ÖYMleri koruyun, tutun, üzerine titreyin...

\n

Doğrusu bu çelişki ile nasıl yaşamayı beceriyorsunuz?! Size birer altın madalya!

\n

ÖYM, Cemaat’in tam yüzü ve net fotoğrafıdır. Orada yapılan bütün hukuksuzlukların, kurulan düzenlerin, çiğnenen hukuk ve insan haklarının altında imzası vardır..

\n

Bu fotoğraf boyunlarında asılı geziyorlar. Bunu çıkarsınlar, hemen, bugün... Ondan sonra Erdoğandan şikâyet etsinler!

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları