Adnan Dinçer

Teşekkürler Trabzon

16 Mayıs 2011 Pazartesi
\n

Trabzonspor, Avni Akerde seyircisiyle vedalaşırken belki de uzun yıllar sonra şampiyonluğun eşiğinden dönen bir karşılaşma oynadı. Müthiş kazanma hırsıyla oyuna giren taraf Bordo - Mavililerdi diyemeyeceğimiz ilk 2 dakika sonrası gelen iki gol Trabzonspora farkı getirdi. Can Aratın ağır kalması sonucu kaptırdığı top 5. dakikada Brozek tarafından gole dönüştürüldü; 8. dakikada ise Burak müthiş bir driplingle topu ağlarla buluşturunca Trabzonspor rahatladı. Artık farka gidecek bir oyun beklenirken Umutun kaçırdığı fırsatları izledik. Ancak oyunun temposunu değiştiren asıl gerçek İstanbuldan gelen gollerin haberi oldu. Büyük bir umutsuzluk ve sessizlik içerisine gömülen tribünler sahadaki futbolcuların temposunu düşürürken devrenin bitiminde Jajanın harika golü geldi.

\n

Morali bozuk İstanbul BŞB. karşısında Trabzonspor, şampiyonluk umutlarını sanki Avni Akerin çimlerine gömdü. İkinci yarının başında bonkörce kaybettiği puanlar Fenerbahçeye şampiyonluk yolunu açarken Trabzonsporun uzun yıllar sonra çok özel bir mücadeleyle yakaladığı şampiyonluk fırsatını da elinden aldı. Gelecek haftaki sonuçların bu tabloyu değiştireceğine inanmadığım için belki de bu yorumuma katılmayanlar olabilir. Ancak yılların deneyimiyle bunu söylerken Trabzonspora herkesin gösterdiği futbol ve başarı ile ligimize getirdiği canlılık nedeniyle teşekkürümüzü de iletmek istiyorum.

\n

Defansta dikkatli ama orta alanda özellikle Selçuk, Colman, Jaja ve sağ kanatta oyuna çok iyi katılan Serkanın sürati ile Burakın deparları, henüz kupa yenilgisinin psikolojisinden kurtulamamış olan İstanbul BŞB.ye yetti ve arttı. Trabzonspor bu galibiyetiyle gelecek yıl Avrupada bir - iki takviyeyle havasını kaybetmeden bu yılki acemice kaptırılan puanları telafi edebilir. Öncelikle Şenol Güneşin Tolga ve Onur dışında Burakı ve Selçuku futbolumuza kazandırması önemli bir başarıdır. Son haftalarda geri dörtlünün sol tarafında gayet akıllı ve başarılı oynayan Egemenin ikinci yarı başındaki sakatlığı da Trabzonsporun puan kayıplarına neden olmuştur. Umuta gelince... Zaman zaman umut bazen de umutsuzluk yaratan ligimizin en kolay gol kaçıran oyuncusu. Artık kendisinin gol pozisyonlarında çok daha deneyimli ve sakin olması gereklidir. Trabzonspor birçok karşılaşmasında yüksek tempo ve pas yüzdesi ile rakip alandaki baskı anlayışıyla özellikle Jaja ve Selçukun rakip arkasına attığı paslarla buluşturduğu Burakla kendine özgü bir taktik geliştirmiş olsa da gelecek sezon bu seçeneğin alternatiflerini çoğaltması lazım. Beni en çok sevindiren taraf, her türlü spekülasyona karşın Trabzonspor taraftarının olgun bir sezon yaşamasıdır.

\n

Sonuç olarak hepimizin heyecanla takip ettiği eğlenceli bir şampiyonluk mücadelesi izledik ve haftaya da kupayı alanı göreceğiz.

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Beklenen olmadı 27 Mayıs 2024
Olmadı! 22 Mayıs 2024
Eyüpspor gerçeği 16 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları