Sigarayı bırakmak isteyenler bu bara geliyor

New York'un ilk elektronik sigara barı, sigarayı bırakmak isteyen tiryakilerden yoğun ilgi görüyor -Alkol satışı yapılmayan barın menüsünde 90'a yakın elektronik sigara çeşidi yer alıyor.

Sigarayı bırakmak isteyenler bu bara geliyor
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 29.10.2013 - 12:11

New York'ta açılan elektronik sigara barı, sigarayı bırakmak isteyen tiryakilerden yoğun ilgi görüyor. Manhattan'ın SoHo bölgesinde iki hafta önce açılan barda 5 farklı hacme sahip 90 çeşit elektronik sigara likidi satılıyor. İsteğe göre 24, 18, 12 ve 6 miligram ile sıfır nikotine sahip elektronik sigaralar, ürettikleri buhar sayesinde tiryakilerin alışkanlıklarını yenmelerine yardımcı oluyor. Yüksek oranlı nikotinle elektronik sigara kullanmaya başlayan tiryakiler, kademeli olarak nikotin bağımlılıklarını yenebiliyor. Müşterilerin tadarak satın aldıkları; çilek, muz, çikolata, mentol, böğürtlen gibi aromalı elektronik sigaralar, Amerikalıların yanı sıra turistlerin de ilgisini çekiyor. Hergün onlarca turist, satın aldıkları elektronik sigara ve likitlerini ülkelerine götürüyor.

Anadolu Ajansına açıklamada bulunan elektronik bar Henley Vaporium sahibi Talia Eisenberg, görmüş oldukları ilgiden büyük memnuniyet duyuyor. 3 yıl öncesine kadar kendisinin de sigara tiryakisi olduğunu belirten Eisenberg, elektronik sigara ile tanıştıktan sonra daha sağlıklı bir hayat yaşamaya başladığını anlattı. Eisenberg, elektronik sigara kullanıcılarının en önemli sorunlarının ürünleri deneyememe olduğunu vurgulayarak, bu noktadan hareketle söz konusu barı açtığını söyledi. Müşterilerin 90 kadar farklı hacim, aroma ve nikotin oranlarındaki elektronik sigaradan dilediklerini deneme imkanı bulduğunu kaydeden Eisenberg, alkol satışı yapmadıkları barda sadece organik, sağlıklı yiyecek ve içeceklerin satıldığının altını çizdi. Eisenberg, buhar üreten elektronik sigaraların, her birinde binlerce zehirli ve kanserojen madde bulunan normal sigaralar gibi zararlı olmadığını ileri sürdü.

Yeni şubelerin açılması planlanıyor

Bara gelenlerin ilk olarak şaşırdıklarını, daha sonra etkilenerek sigara tiryakisi yakınlarını da elektronik sigara ile tanıştırmayı denediklerini bildiren Eisenberg, "İlk başta tuhaf gelse de daha sonra insanlar bunun zekice bir fikir olduğunu kabul ediyorlar. Buradaki barmenler, elektronik sigara hakkında müşterileri bilgilendirerek, onlara diledikleri ürünleri tattırıyor. Burada sigara dumanının görevini buhar görüyor" diye konuştu. Eisenberg, gelecek yılın yaz aylarına kadar en az 2 şube daha açmayı planlıyor.

Müşterilerden İsveç'te yaşayan İran asıllı Youssef Vahabzadeh de tesadüfen haberdar olduğu elektronik sigara bara, ABD'den ayrılmadan önce toplu alışveriş yapmak için geldiğini belirtti. Sigarayı bırakmasına yardım edeceğine inandığı elektronik sigaraları denedikten sonra satın alan Vahabzadeh, "Deneyerek ve hissederek satın almayı severim. Bu yüzden bu konsepti çok beğendim" dedi. Vahabzadeh, sigarayı bırakmanın kendisi için zor olduğunu ifade ederek, elektronik sigarayı bir alternatif olarak gördüğünü kaydetti.

Elektronik sigara barmeni Michael Corbone ise sigarada tespit edilmiş 7 bin 200 zararlı madde olduğunu anımsatarak, elektronik sigaraların isteyen tiryakilerin ihtiyaç duydukları nikotini karşılamayı amaçladığını söyledi. Sigara kullanıcılarının bar menüsündeki farklı nikotin oranlarındaki ürünleri azaltarak kullanarak bu bağımlılıklarını yendiklerini sözlerine ekleyen Corbone, kendisinin de bu yöntemle bu alışkanlığı yendiğini anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler