İsrail'den bir hava saldırısı daha! Nasrallah'tan ilk açıklama

İsrail ordusu, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın yapacağı konuşma öncesi Lübnan'ın bazı bölgelerine hava saldırıları düzenlediğini bildirdi.

İsrail'den bir hava saldırısı daha! Nasrallah'tan ilk açıklama
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 19.09.2024 - 17:18

İsrail ordusu, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın yapacağı konuşma öncesi Lübnan'ın bazı bölgelerine hava saldırıları düzenlediğini bildirdi. Ordudan yapılan açıklamada, Lübnan'da Hizbullah'a ait olduğu öne sürülen 'hedeflere' hava saldırıları düzenlendiği belirtildi. İsrail basını saldırıların 'geniş çaplı olduğunu' yazarken, bombardımana ilişkin Lübnan makamlarından henüz açıklama yapılmadı.Öte yandan Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyindeki bazı bölgelere roket atışları yaptığı ifade edildi.

İsrail ordusu, Lübnan'da Hizbullah'a ait olduğu öne sürülen "hedeflere" hava saldırıları düzenlendiğini açıkladı. İsrail ordusunun düzenlediği hava saldırılarının Hizbullah lideri Nasrallah'ın konuşmasından dakikalar önce gelmesi dikkati çekti. İsrail basını saldırıların "geniş çaplı olduğunu" yazdı.

NASRALLAH'TAN İLK AÇIKLAMA

Nasrallah, bu hafta Lübnan’da iletişim cihazlarında meydana gelen patlamaların ardından ilk kez konuştu. Nasrallah, “Ülke genelinde büyük bir katliama, eşi benzeri görülmemiş bir katliama tanık olduk. Bunun için söze, değerlendirmeye ve duruşa ihtiyaç var” dedi.

Hizbullah lideri Nasrallah, yaptığı konuşmada İsrail’in 5 bin kişiyi öldürme girişiminde bulunduğunu, tüm çatışma kurallarını çiğnediğini belirterek, “Beni bugün konuşmaya iten şey, son iki gün içinde meydana gelen olaylardır ve bu da söz söylemeyi, bir değerlendirme yapmayı ve bir duruş sergilemeyi gerektirmektedir. Ülke genelinde büyük bir katliama, eşi benzeri görülmemiş bir katliama tanık olduk. Lübnan hükümetine, Sağlık Bakanlığına, hastanelere, sağlık merkezlerine, sağlık kurumlarına, doktorlara ve hemşirelere teşekkür ediyoruz. Hastanelerini bize açan ve bize yardım eden Suriye hükümetine teşekkür ediyoruz. İsrailliler tüm çatışma kurallarını çiğnediler. İki gün içinde ve her seferinde sadece bir dakika içinde İsrail 5 binden fazla insanı öldürmeye teşebbüs ettiler. Salı günü yaşananlar, ne insani ne de etik düzeyde hiçbir şeyi dikkate almaksızın tüm yasaların ve kırmızı çizgilerin ihlalidir” dedi.

''DAHA KÖTÜSÜYLE YÜZLEŞMEYE HAZIRLANACAĞIZ''

Nasrallah, daha güçlü olacaklarını ve daha kötüsüne hazırlanacaklarını vurgulayarak, “İsrail'in hedefi büyük ölçüde engellenmiştir. Çeşitli araştırma komiteleri kurduk ve olası tüm senaryoları inceliyoruz. Evet, sert ve ağır bir darbe aldık. Düşman, toplumun farklı katmanlarında yaygın olan sivil cihazları kullandı ve Çarşamba günü bu eylemi, yerlerini umursamadan iletişim cihazlarını havaya uçurarak tekrarladı. Bazı patlamalar hastanelerde, pazarlarda, kamuya açık yollarda, evlerde ve çoğunlukla sivillerin yaşadığı yerlerde meydana geldi. Düşmeyeceğiz. Daha güçlü olacağız ve daha kötüsüyle yüzleşmeye hazırlanacağız” ifadelerini kullandı.

''GAZZE DESTEK CEPHESİNİ DURDURMAYA ÇALIŞIYORLAR''

Hizbullah lideri Nasrallah, İsrail’in Gazze’ye desteği durdurmaya çalıştığını ifade ederek, “Düşman ilk günden bu yana Lübnan destek cephesini her türlü yıldırma yöntemini kullanarak durdurmaya çalışıyor. Lübnan cephesini Gazze cephesinden ayırma girişimi ve topyekun savaş tehditleri sürekli tekrarlanmaktadır. Son operasyonlar bu bağlamın bir parçasıdır. Düşmana şunu söylüyoruz, Lübnan cephesi Gazze'deki savaş sona erene kadar durmayacaktır. Bunu neredeyse 12 aydır söylüyoruz. Tüm bu katliamlara, bu yaralılara, bu fedakarlıklara rağmen söylüyorum: engeller ve fedakarlıklar ne olursa olsun, Lübnan'daki direniş Gazze'ye, Batı Şeria'ya ve Filistin'e olan desteğini durdurmayacaktır” diye konuştu.

Nasrallah, konuşmasında şunları söyledi:

"İsrail’in (son iki gündür) düzenlediği saldırılar Lübnan halkına karşı bir savaş ilanıdır. Bu iki günde gördüğümüz durumla ilgili konudan bahsedeceğim. Yaşadığımız olay karşısında ne yapacağız? Siyasi olarak nasıl bir tutum sergileyeceğiz.

Tepkilerini ortaya koyan bütün ülkelere teşekkür etmek istiyoruz. Rabbimize şükrediyoruz bu musibette bize yardım ettiği için.

Binlerce çağrı cihazı patlatıldı. Çarşamba günü de telsiz cihazları patlatıldı. Bu düşman saldırıların sonucunda 3 binden fazla kişi yaralandı, onlarca kişi şehit oldu. Ağır yaralanan insanların sayısı fazla.

''4 BİN KİŞİYİ HEDEFLİYORDU''

Düşman İsrail ordusu aslında belli bir grubu temsil ettiğini düşünüyor. Bu cihazları patlatmaya çalışırken aslında bu cihazların sadece Hizbullah'ın elinde olduğu düşünüyor. Ancak bu aletleri patlattığında minimum 4 bin kişiyi öldürmeyi hedefliyordu. Asıl hedef buydu.

Bu terörist bir eylemdir. İki günde yaşanan eylemler, katliamdır. Patlamalarda tek bir sonuca vardık ama hala araştırmalarımız devam ediyor. Yakında açıklayacağız

Cihazları kullanan herkes hedef alındı. Yalnızca Hizbullah üyeleri değil kadın ve çocuklara da saldırdılar.

''BÜYÜK BİR DARBE ALDIK''

Böyle bir saldırı belki de dünyada hiç görülmemişti. Biz büyük bir darbe aldık. Bu ağır ve büyük darbe bizi asla düşürmeyecek. Daha güçlü olacağız, daha sağlam duracağız.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler